Kiinteistö- ja rakentamisalan kiertotaloudesta liiketoimintaa

Visa Kivisaari ja Ella Lahtinen
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Kaikki mitä ympärillemme on rakennettu, on vaatinut valtavasti materiaalia, energiaa ja työtunteja. Lainsäädännöllisesti ja rahoituksessa rakennusmateriaalien valmistuksessa syntyviin päästöihin tartutaan yhä kovemmalla kädellä. Päästöjen lisäksi neitseellisten materiaalien kulutus kasvattaa biodiversiteettikatoa ja onpa KIRA-ala toiseksi suurin jätteentuottajakin. Kaikkiin näihin haasteisiin vastauksia antaa kiertotalous. Lisäksi kiertotalous on mahdollisuus kasvattaa rakennusalan tuottavuutta.

RAKENNAKIERTOTALOUTTA.FI –

KIERTOTALOUDEN OSAAMISKESKUS

Green Building Council Finland on Suomen vaikuttavin ja laaja-alaisin kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto, joka on myös osa kansainvälistä World Green Building Council -verkostoa. Tavoitteemme on tuoda hiilineutraalit, kiertotalouden mukaiset ja kestävää elämäntapaa tukevat ratkaisut luonnolliseksi osaksi kaikkea kiinteistö- ja rakennusalan toimintaa.

Sellaista työtä emme pysty toteuttamaan yksin, vaan tarvitsemme sinun apuasi, kiertotalouden ammattilainen! Ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää alan asiantuntijoiden verkostoitumista ja avointa kehityskeskustelua ja tiedonjakoa koko verkoston kesken.

Käynnissä olevassa kiertotaloushankkeessamme olemme perustaneet Osaamiskeskuksen. Kokoamalla yhteen paikkaan Kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouden tiedon ja alan ammattilaiset, haluamme vauhdittaa kiertotalouteen siirtymistä.

VALMIIKSI PURESKELTUA TIETOA

Tietoa kiertotaloudesta ja kiinteistö- ja rakentamisalan kiertotalousratkaisuista on jo olemassa runsaasti viime vuosien eri hankkeiden tuloksena. Tieto on kuitenkin hajallaan eri hankkeiden tuloksissa ja täytyy saada koottua ja jalostettua osaamiseksi koko alan käyttöön.

Tutustu Osaamiskeskuksen verkkosivuilla käynnissä oleviin KIRA-alan kiertotalouden kehityshankkeisiin, Referenssipankkiin ja Julkaisupankkiin.

Olemme myös koonneet yhteen esimerkkejä kiertotaloustuotteista ja -palveluista KIRA-alalla ja koonneet hiilineutraalin kiertotalouden täydennyskoulutuspaletin KIRA-alan ammattilaisille.

Sen lisäksi Kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouden ammattilaiset -LinkedIn-ryhmä kutsuu keskustelemaan ja verkostoitumaan.

Vinkkaa ryhmässä hankkeesi tuloksista, tapahtumista tai tulevista koulutuksista. Yhteinen tavoitteemme on nopeuttaa Kiinteistö- ja rakennusalan muutosta kohti kiertotaloutta.

 

KIINTEISTÖ- JA RAKENTAMISALAN KIERTOTALOUDEN OSAAMISKESKUS

  • Kokoaa tietoa kiertotalousratkaisuista ja jalostaa sitä osaamiseksi KIRA-alalle.
  • Hankkeen toteuttaa Green Building Council Finland Työ- ja elinkeinoministeriön tuella 2020–2021.

Lisätietoja hankkeesta:

Visa Kivisaari ja Ella Lahtinen,

etunimi.sukunimi(@)figbc.fi

Lue lisää: rakennakiertotaloutta.fi

 

Kuva: Annika Miettinen.

Green Building Council Finland

Facebooktwitterlinkedin