Marimekko tuo myyntiin Spinnovan ekokuidusta tehdyn malliston

Marimekko ja Spinnova
Facebooktwitterlinkedin

Vaate- ja tekstiiliyhtiö Marimekko on esitellyt ensimmäisen pienmallistonsa, jonka materiaalissa on hyödynnetty jyväskyläläisen Spinnovan puupohjaista kuitua.

Mallistoon kuuluvat takki, housut ja kangaslaukku, joita koristaa taiteilija Maija Isolan ikoninen Unikko vuodelta 1964.

Marimekon malliston myötä kuluttajien saataville tulevat ensimmäiset printtituotteet, joissa on käytetty Spinnovan kuitua.

Tuotteiden farkkukangasta muistuttavasta materiaalisekoitteesta on Spinnovan puukuitua noin viidesosa. Loppuosa koostuu puuvillasta, josta 70 prosenttia on luomupuuvillaa.

”Työssämme meitä kaikkia on innoittanut molempien yritysten yhteinen tahtotila löytää ratkaisuja muoti- ja tekstiilialan ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Uusi pienmallisto on askel kohti tavoitettamme”, kertoo Marimekon Innovation Works -yksikön johtaja Suvi-Elina Enqvist.

Marimekon ja Spinnovan yhteistyö käynnistyi vuonna 2017. Helmikuussa 2020 yhtiöt esittelivät kaksi prototyyppiasua, joissa oli kokeiltu Spinnova-kuitua.

”Marimekko on yksi ensimmäisiä Spinnovan kanssa yhteistyön aloittaneita muotiyhtiöitä ja olemme yhdessä edenneet pitkälle”, sanoo Spinnovan toimitusjohtaja Kim Poulsen.

”Malliston lanseeraus on hieno askel kahden vaikuttavuuttaan kasvattavan suomalaisen tekstiilialan merkittävän toimijan yhteistyössä.”

Spinnovan kuitu tehdään sertifioidusta havupuusta ja jätevirroista. Prosessissa ei käytetä kemikaaleja.

 

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

(Kuva Marimekko) Marimekon ja Spinnovan yhteistyötuotteet tulivat kauppojen hyllyille 29. elokuuta.

Facebooktwitterlinkedin