Mustankorkean tulipalosta miljoonavahingot

Facebooktwitterlinkedin

17.10.2016

Mustankorkea Oy:n tunnelikompostointilaitoksella Jyväskylässä sattui 11. lokakuuta tulipalo, josta aiheutuu Mustankorkean mukaan miljoonien eurojen taloudelliset vahingot.

Palossa ei sattunut henkilövahinkoja. Viranomaiset selvittävät palon syttymissyytä.

”Vaurioita selvitellään vielä. Taloudellisten vahinkojen arviointi on vielä kesken. Katsomme, mitä voi vielä hyödyntää ja mitä joudumme rakentamaan uudestaan. Joka tapauksissa miljoonissa euroissa mennään”, toimitusjohtaja Esko Martikainen totesi maanantaina 17.10. Uusiouutisille. Hän sanoo, että laitos oli vakuutettu.

Tunnelikompostointilaitoksen tuulikaappi, esikäsittelylaitteistot, puhaltimet, koneet ja sähkölaitteet pääosin tuhoutuivat palossa. Myös viereinen kypsytyshalli vaurioitui.

Tulipalo ei Martikaisen mukaan vaikuta uuden biokaasulaitoksen rakentamisaikatauluun.

”Täytyy kuitenkin muuttaa vähän suunnitelmia, koska biokaasulaitoksen mädäte piti ohjata kuivattavaksi kuivausyksikköön, jonka piti tulla nyt kärähtäneeseen tuulikaappiin.”

Mustankorkea Oy pystyi jatkamaan biojätteen ja jätevesipuhdistamon lietteiden vastaanottoa jo palosta seuraavana päivänä. Mustankorkea käsittelee mädätetyt lietteet itse Mustankorkealla. Mädättämättömät lietteet ohjataan Laukaan Mörkökorpeen.

Biojätteille on löytynyt käsittelykapasiteettia muista jätelaitoksista. Biojätteet viedään toistaiseksi Jyväskylän seudulta siirtokuormattuna Mikkeliin, Lahteen ja Helsinkiin.

Facebooktwitterlinkedin