Pakkausjäte puristimiin myös tapahtumissa –Pop-up-keräyspiste Sumppu vähentää sekajätettä

Sumppu kerää pakkausjätteet.
Facebooktwitterlinkedin

Sumi Oy:ksi nimensä muuttanut entinen Suomen Uusiomuovi, Europress Oy sekä Urbaser Oy aloittavat uudenlaisen pakkausjätteen keräysyhteistyön.

Yritykset ovat kehittäneet liikuteltavan pop-up-keräyspisteen, joka kerää pakkauksia kuluttajilta vaikkapa tapahtumissa.

Keräyspiste Sumppu ottaa talteen niin muovipakkaukset kuin kartongit, paperipakkaukset, metallin ja lasipakkauksetkin. Metallia ja lasipakkauksia kerätään kaksilokeroisella lavalla. Puristava CombiMax SMARTSolar-jätepuristin puolestaan kerää muovipakkaukset, ja toinen puristin paperi- ja kartonkipakkaukset. Tilaa vievät mutta kevyet pakkaukset puristuvat tiiviiksi aurinkopaneelivirralla.

Lava ja puristimet yhdessä mahdollistavat suurenkin pakkausmäärän keräämisen ilman välityhjennystä.

Tapahtuman jätemääristä ja kierrätyksestä tietoa

Tuottajayhteisö ja sen jäsenyritykset tarjoavat Sumppu-keräysvälineet sekä maksuttoman vastaanoton oikein lajitellulle kuluttajapakkausjätteelle.

Tavoitteena on vähentää esimerkiksi tapahtuma-alueiden roskaantumista ja lisätä kierrätystä edistävää erilliskeräystä tapahtuma-alueilla, missä liikkuu paljon ihmismassoja mutta ei välttämättä ole vakituista, laajaa keräysinfraa.

”Sumppu on kookas kokonaisuus, mutta pieni askel, jolla palvelua voidaan tuoda kohteisiin, joista se aiemmin on puuttunut. Haluamme lisätä pakkausten keräysastetta, joten tällä palvelulla tarjotaan kuluttajille mahdollisuus lajitella oikein ja vähentää pakkausten joutumista sekajätteeseen”, toteaa Sumin toimitusjohtaja Mika Surakka.

Sumpun tilaukset, kuljetukset ja käytännön järjestelyt hoitava Urbaser Oy näkee palvelulla myös tietoa tuottavaa hyötyä:

”Raportointijärjestelmämme tuottaa asiakkaalle tarkat tiedot tapahtuman jätevirroista, kierrätysasteesta, kustannuksista sekä CO2-päästöistä”, toimitusjohtaja Jukka Koivisto Urbaserista muistuttaa.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Sumi Oy. Muovipakkaukset menevät puristimeen, joka toimii aurinkoenergialla.

Facebooktwitterlinkedin