Planican MM-kisojen mitalistit saavat kukkien sijaan kuusentaimia, kisakalusteet voi käyttää uudelleen – Kisasponsori Stora Enso korostaa biomateriaaleja

Planican kisojen mäkihyppyalue.
Facebooktwitterlinkedin

Slovenian Planican hiihtolajien MM-kisojen voittajat saavat palkintokorokkeella kasvihuoneessa kasvatettujen kukkien sijasta kuusen taimet kartonkisessa istutusrasiassa. Pakkaus kimaltelee kullan, hopean tai pronssin värisenä.

Pääsponsori haluaa tukea 21.2.–5.3.2023 pidettävien Planican MM-kisojen vastuullisuutta.

Stora Enso toimittaa kisoihin esimerkiksi kartonkisia juomamukeja sekä muita uusiutuviin raaka-aineisiin perustuvia tuotteita.

Lahtelaissuunnittelijoille 450 miljoonaa silmäparia

Myös katsojat pääsevät halutessaan metsänistutustalkoisiin, sillä kisojen pääyhteistyökumppani Stora Enso jakaa kuusentaimia katsojille, vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille.

Istutuspakkauksen ovat suunnitelleet lahtelaiset Outi Honkavaara ja Vilma Favén.

”Noin 450 miljoonaa katsojaa tavoittavat Planican MM-kisat ovat tilaisuus esitellä Stora Enson uusiutuvia materiaaleja ja samalla osoittaa, että ihmisten päivittäisillä valinnoilla on merkittävä vaikutus hiilipäästöihin”, sanoo Stora Enson brändi- ja viestintäjohtaja René Hansen.

Voittajat voivat säilyttää mitalia tällaisessa pakkauksessa.
Voittajat voivat säilyttää mitalia tällaisessa pakkauksessa.

Rakennelmat voi käyttää uudestaan

Palkintokorokkeissa ja kisarakennelmissa on käytetty puuta.

VIP-alueilla istutaan 3D-tulostetuilla biokomposiittikalusteilla, jotka voi kisan jälkeen käyttää uudelleen. Samoin kisa-alueen ravintoloiden tarjottimet ovat uudelleenkäytettävää biokomposiittia.

Stora Enso tukee Planican paikallista yhteisöä osallistumalla kahteen hankkeeseen. Ensimmäisen tarkoituksena on kannustaa katsojien kävelyä autoilun sijasta Kranjska Gorasta Planicaan.

Toinen hanke on 21 koulun välinen kilpailu, jossa haetaan ympäristöystävällisiä tapoja olla katsojana urheilutapahtumissa. Hankkeet toteutetaan yhdessä Planican kisajärjestäjien kanssa.

Facebooktwitterlinkedin