Sähköinen lajittelusuunnitelma auttaa rakennustyömaita kohti kierrätystavoitteita

Kuva: Mika Nuorva
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Rakennus- ja purkujätteestä tulee hyödyntää 70 % muutoin kuin energiana tai polttamalla. Tavoitteen saavuttaminen vaatii reippaita toimenpiteitä, sillä tällä hetkellä kierrätysaste suomalaisilla rakennustyömailla on keskimäärin hieman alle 50 %. Kierrätystavoitteisiin pääsemisessä auttaa jätehuollon lajittelusuunnitelma, jonka laatiminen kuuluu L&T:n palveluihin rakennustyömaille. Nyt lajittelusuunnitelma löytyy myös sähköisenä rakennustyömaiden näppärästä Raksanappi-asiointikanavasta.

L&T:llä lajittelusuunnitelma tehdään varhaisessa vaiheessa yhdessä työmaasta vastaavan mestarin tai työmaainsinöörin kanssa. L&T:n asiantuntija vastaa suunnitelman asianmukaisesta kirjaamisesta ja tallentamisesta. Lajittelusuunnitelma on löytynyt kesäkuusta alkaen sähköisessä muodossa suoraan L&T:n Raksanappi-asiointikanavasta.

Jyväskylässä rakennustyömaiden jätehuoltopalveluiden myynnistä vastaavalle Simo Manniselle lajittelusuunnitelmien tekeminen on ollut arkipäivää jo usean vuoden ajan.

”Jokainen raksatyömaa on kuitenkin erilainen, joten lajittelusuunnitelmakin tehdään aina tapauskohtaisesti. Suunnitelmaa tehdessä käymme työmaalla paikan päällä ja huomioimme esimerkiksi tontin tuomat rajoitteet. Valtakunnallisena yrityksenä L&T toimii useilla paikkakunnilla, joilla on esimerkiksi keräysvälineissä eroja. Suunnitelmasta saa ajankohtaisen tiedon siitä, mitä mahdollisuuksia kullakin alueella on. Koska jätehuolto ja kierrätysmahdollisuudet kehittyvät koko ajan, suunnitelmalla myös varmistetaan, että työmaasta vastaavilla on käytössään aina uusin tieto”, Simo Manninen kertoo.

Lajittelusuunnitelmassa huomioidaan myös rakennustyömaan eri vaiheet. Maanrakennus- ja perustusvaiheessa, runkovaiheessa ja sisärakennusvaiheessa syntyy erilaisia jätteitä, ja siksi myös keräysvälinetarpeet ja tyhjennysrytmit vaihtelevat vaiheiden mukaan. Myös uusi jätelaki velvoittaa lajittelemaan yhä enemmän erilaisia jätejakeita, lisäksi työmaiden jätehuollon kirjanpito- ja tiedonantovelvollisuus on laajentunut.

L&T Raksanappi kuvituskuva
L&T:n asiantuntijat käyvät tarvittaessa paikan päällä kouluttamassa lajitteluun.

L&T:n Raksanappi sujuvoittaa rakennustyömaan arkea

Raksanappi on maksuton sähköinen asiointikanava L&T:n rakennusalan asiakkaille. Palvelu on suunniteltu nimenomaan rakennustyömaan arkeen ja Raksanappi soveltuukin erityisen hyvin juuri puhelimella käytettäväksi. Raksanapista löytyy nyt myös rakennustyömaan lajitteluohjeet kuudella eri kielellä.

Näin Raksanappi helpottaa työmaan arkea:

  • Hoidat jäteastioiden tuonnit, tyhjennykset, siirrot ja noudot jonottamatta juuri silloin kun sinulle sopii
  • Voit tehdä tilauksia rakennustyömaan yleisimmille keräysvälineille (vaihtolavat, puristimet, etukuormaussäiliöt ja Bajamajat)
  • Näet yhdellä silmäyksellä avoinna olevat tilaukset ja tilaushistorian
  • Sähköiset siirtoasiakirjat ovat tallessa Dokumentit-osiossa ja niiden selaaminen ja lataaminen on helppoa työmaan kaikissa eri vaiheissa
  • Dokumenteista löydät myös työmaan sähköisen lajittelusuunnitelman sekä lajitteluohjeet kuudella eri kielellä. Kaikki dokumentit ovat myös ladattavissa pdf-muodossa.
L&T Raksanappi
Simo Manninen L&T:ltä esittelee Raksanappi-asiointikanavan käyttöä.

Kiinnostuitko L&T:n jätehuollon palveluista rakennustyömaille? Tutustu tarjontaamme ja ota yhteyttä oman alueesi asiantuntijaan!

Facebooktwitterlinkedin