Sinituote kasvatti uusiomuovin osuutta

Sinisanko
Facebooktwitterlinkedin

Pohjoismainen siivousvälineiden, vaatehuoltotuotteiden ja autotarvikkeiden valmistaja Sinituote Oy on kasvattanut kierrätetyn uusiomuovin osuutta tuotannossaan.

”Olemme onnistuneet kasvattamaan kierrätetyn muovin osuutta kolmessa vuodessa 15 prosentista nykyiseen 45 prosenttiin. Tavoitteenamme on, että vuonna 2030 sen osuus on täydet 100 prosenttia”, kertoo Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz.

Kierrätettynä muovi on ekologinen ja kestävä materiaali pitkäikäisiin käyttötavaroihin, kuten SINI-siivousvälineisiin.

Kierrätysmuovin loppukäyttäjänä Sinituote on tärkeä osa muovin kiertotaloutta Suomessa. Kiertotalouden ympyrä sulkeutuu vasta kun kierrätysmuovinen tuote on otettu käyttöön.

 

Yli 200 000 kiloa uusiomuovia

Kierrätysmuovin käyttö aiheuttaa 57 prosenttia vähemmän CO2-päästöjä kuin neitseellinen muovi.

Vuonna 2020 Sinituotteen tehtaalla käytettiin kierrätysmuovia yhteensä yli 200 000 kiloa.

Kierrätysmuovia käytetään 61 eri tuotteessa ja määrä kasvaa koko ajan. Usein yksi tuote vaatii monien eri muovilaatujen käyttöä, jotta se kestää paitsi aikaa myös erilaisia olosuhteita, kuten pakkasta tai konetiskipesun.

Sinituotteella on käytössä yli 10 eri kierrätysmuovilaatua, kuten kuluttajien pakkausmuovia, teollisuuden muovia, lääketeollisuuden polykarbonaattia, kierrätettyjä PET-pulloja, oman tuotannon ylijäämää sekä jo kertaalleen kierrätetyt S-marketin leikkokukkaämpärit.

Kriteeri kierrätysmuovien käytössä on, että tuotteen pitää olla yhtä hyvä ja kestävä kuin neitseellisestä muovista valmistettuna. Myös kierrätysmuovisille tuotteille myönnetään 5 vuoden takuu.

SINI-välineet suunnitellaan siten, että kuluvat osat voi vaihtaa uuteen ilman, että tarvitsee ostaa kokonaan uusi tuote. Vaihtopääharjoja tiskiharjaan, teippiharjaan ja wc-harjaan on valmistettu jo 20 vuoden ajan, ja näin säästetty turhaa muoviroskaa 715 000 kilon eli yli 35 miljoonan kaupan muovikassin verran.

Kierrätysmuovista valmistettu, vaihtopäällä varustettu wc-harja aiheuttaa pitkällä aikavälillä 96 % vähemmän CO2-päästöjä ja 80 % vähemmän muovijätettä verrattuna neitseellisestä muovista valmistettuun wc-harjaan ilman vaihtopäätä.

Yhtiö näkee, että edistämällä kiertotalous hiilineutraaliin tuotantoon voidaan saavuttaa merkittäviä ekologisia hyötyä ilman, että tuotteen käyttökokemus tai estetiikka kärsivät.

”Haluan todistaa, että kestävämpi toimintatapa on mahdollinen myös arkea helpottavissa kodin tuotteissa, ja jopa taloudellisesti kannattavampaa”, Hamro-Drotz sanoo.

Sinituotteen Kokemäen tehdas

 

Kuvat: Sinituote Oy. Sinituote on vuodesta 2020 ollut täysin hiilineutraali yritys huomioiden scope1 ja scope 2 -päästörajaukset. Energiankulutusta ja CO2-päästöjä on vähennetty lisäämällä tehtaalle led-valaistus, hukkalämmöntalteenotto, asentamalla tehtaan katolle oma aurinkovoimala sekä siirtymällä uusiutuvaan sähköön.

Facebooktwitterlinkedin