Uusi yritys auttamaan yrityksiä vastuullisuuteen ja kiertotalouteen

Kierivä
Facebooktwitterlinkedin

Kaksi kokenutta kiertotalouden, liiketoiminnan ja vastuullisuuden asiantuntijaa on yhdistänyt voimansa ja perustanut uuden konsulttiyrityksen.

Winto Better World Oy:n Riikka Kinnunen ja Provas Oy:n Riitta Haapanen ovat perustaneet yhdessä uuden kasvuyrityksen nimeltä Kierivä.

Kierivä auttaa yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa ja muuttamaan maailmaa aiempaa vastuullisemmaksi.

“Päätimme yhdistää kaksi yritystä, sillä yhdessä pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin ja monipuolisemmin sekä luomaan uutta kasvua. Samalla myös oma osaamisemme kasvaa ja kehittyy”, Riitta Haapanen ja Riikka Kinnunen sanovat.

 

Koronapandemia synnytti idean

 

Riikka Kinnusella on vuosien kokemus jätehuollosta, kiertotaloudesta ja liiketoiminnan edistämisestä niin järjestöpuolelta, koulutuksesta, tutkimuksesta kuin konsultoinnistakin.

Vuodesta 2018 hän on palvellut asiakkaita omassa Winto-yrityksessään, jonka asiakkaita ovat olleet muun muassa ympäristöministeriö sekä useat ympäristöhuoltoalan yritykset.

Riitta Haapasella puolestaan on vahva kokemus yritysvastuun johtamisesta, kehittämisestä ja raportoinnista. Ympäristöasioiden lisäksi hänellä on osaamista sosiaalisen ja yhteiskuntavastuun aihepiireistä. Hänellä on ollut oma Provas Oy vuodesta 2017.

Idea uudesta yhteisyrityksestä syntyi koronapandemian seurauksena keväällä. Ajatus eteni käytäntöön nopeasti: yritys rekisteröitiin kaupparekisteriin jo heinäkuussa.

”Sekä Winto että Provas palvelevat edelleen suoraan nykyisiä asiakkaitaan ja toiminnan siirtäminen kokonaan Kierivälle tehdään hallitusti ensi vuoden aikana ”, Kinnunen kertoo.

Facebooktwitterlinkedin