Uusiouutiset 1/2006

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 1/2006 ilmestyi 2.2.2006. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Pohjois-Pohjanmaan jätekiista leimahti sodaksi

Sopimusperusteinen vai kunnan järjestämä jätteenkuljetus? Koko Suomea mietityttänyt kiista on kärjistynyt muhevaksi riidaksi Pohjois-Pohjanmaalla.

Silon tavoitteena 30-40 prosentin markkinaosuus

Molokista irtautuneiden Pasi Aaltojärven ja Pekka Paajasen perustama yritys, Silo Oy, aikoo haukata suuren palan jäteastiamarkkinoista. Vähän yli vuodessa yritys on jo rakentanut laajan jälleenmyyntiverkoston sekä Suomeen että ulkomaille.

RePlast kartoittaa ja yhdistää Suomen ja Viron muovijätevirrat

Miten ohjata hajanaiset ja pirstaloituneet muovijätevirrat tehokkaammin hyötykäyttöön? Pian se tiedetään. Ainutlaatuinen RePlast-FinEst-hanke kehittää muovin kierrätystä sekä Suomessa että Virossa.

Jätekuskien kiire näkyy onnettomuuksina

Flaaming Oy:n toimitusjohtaja Tapani Flaaming on pitänyt jätteenkuljettajille turvallisuuskoulutuksia kymmenen vuoden ajan. Hän on huolissaan jätekuljettajien jatkuvasti kiristyvästä työtahdista. Kiire näkyy lievinä onnettomuuksina.

Jäteautojen uusi sukupolvi

Matalalattiaisella ja läpikäveltävällä ohjaamolla varustetut jäteautot rynnistävät markkinoille. Ensimmäisenä Suomeen ehti Mercedes-Bentz, jonka Econic-alustaa on maailmalla myyty jo 5 000 kappaletta.

Radiotunnistus tehostaa SER-kierrätystä

RFID-teknologiasta tulee jätehuollon arkipäivää. Jo lähivuosina radiotunniste auttaa hallitsemaan SE-romun kierrätystä ja jakamaan siitä aiheutuvia kustannuksia.

New Yorkissa kuljetuskustannukset alas suomalaislaitteilla

New Yorkin jätteet kulkevat satoja maileja – siististi pakattuna suomalaiskeksinnöllä. Siilinjärveläisen Cross Wrap Oy:n tuotteet käyvät yhä paremmin kaupaksi myös Etelä-Koreassa.

Muovi- ja puujätteistä komposiittituotteita uudella teknologialla

Puusta ja muovista valmistettavat komposiittimateriaalit ovat myötätuulessa Suomessa. Uudentyyppisen tuotantoteknologian kehittänyt Conecor Oy hieroo ensimmäisiä kauppojaan kansainvälisten yritysten kanssa. Metsäyhtiö UPM puolestaan on juuri aloittanut Lahdessa puumuovikomposiittien valmistuksen.

Hajuraati kokoontuu netissä

Forssan seudun asukkaat voivat ilmoittaa havaitsemistaan hajuhaitoista Internetissä. Netissä toimiva ”hajupaneeli” on lajissaan Suomen ensimmäinen.

 

Facebooktwitterlinkedin