Uusiouutiset 4/2006

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 4/2006 ilmestyi 21.6.2006. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Materiaalitehokkuuden palvelukeskus etsii tiiviisti rahoittajia

Jätteen synnyn ehkäisyä avittava materiaalitehokkuuden palvelukeskus halutaan käyntiin nopeasti. Keskuksen ripeä perustaminen riippuu nyt siitä, mistä keskukselle löytyy rahoitusta.

Jätehuollon harteille lastataan liikaa

Jätehuollon mahdollisuudet vaikuttaa jätteen synnyn ehkäisyyn liittyvät lähinnä neuvontaan ja asennekasvatukseen. Jätehuollon asiantuntija Juha Kaila on huolissaan siitä, että todelliset vaikutuskeinot on keskustelussa unohdettu.

Turun jätehuoltoa uhkaa umpikuja

Turun uusi jätteenpolttolaitos viivästyy hitaan lupakäsittelyn takia. ”Aikatauluongelmat ovat kärjistymässä sietämättömiksi”, valittelee Turun Seudun Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Markku Lehtokari.

Akkuserin laitos tekee Suomesta edelläkävijän

Pohjoismaiden ensimmäinen akkujen ja sähkölaiteromun kuivakäsittelyyn perustuva kierrätyslaitos käynnistyi toukokuussa Nivalassa. Laitos pystyy kierrättämään yli 90 prosenttia akkujen ja paristojen materiaalista.

Ongelmajätteiden kevätkeräyksillä on vielä viehätystä

Paikoin varsin tiheästä ongelmajätteiden vastaanottopisteiden verkostosta huolimatta keväiset keräyskierrokset ovat edelleen suosittuja, erityisesti haja-asutusalueilla.

Ongelmajätteet pois nurkista ja kaatopaikoilta

YTV Jätehuolto järjestää syksyllä alueellaan ongelmajätekampanjan, jotta yhä suurempi osa ongelmajätteistä saadaan talteen ja käsittelyyn.

Martti Vikberg tuottaa vuodessa vain säkillisen energiajätettä

Salpausselän luonnonystävät ry:n puheenjohtaja Martti Vikberg tuottaa vuodessa vain yhden säkillisen energiajätettä ja puoli säkillistä kaatopaikkajätettä. Määrät ovat niin pieniä, ettei Vikberg ole järjestetyn jätteenkeräilyn piirissä, vaan toimittaa itse jätteensä Lahden Kujalan jäteasemalle. Mutta millä konsteilla mies pitää jätemäärät näin pieninä?

Ensi vuonna vähemmän jätettä

YTV tähtää siihen, että jätettä syntyy ensi vuonna vähemmän kuin vuonna 2000. Yritykset, asukkaat ja julkinen sektori ovat lähteneet innostuneina mukaan hankkeeseen.

 

Facebooktwitterlinkedin