Uusiouutiset 6/2006

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 6/2006 ilmestyi 11.10.2006. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita.

Kova kädenvääntö jätevirtojen hallinnasta

Kenellä on oikeus hallita jätevirtoja ja toisaalta velvollisuus hoitaa jätehuoltoa? Yksityinen ja kunnallinen puoli ovat joutuneet asiassa napit vastakkain.

Kova kädenvääntö jätevirtojen hallinnasta pdf-muodossa.

Venäjän ja Suomen sivuainevirtoja yhdistämällä uutta bisnestä

Jos pienet sivuainevirrat Suomen puolelta yhdistettäisiin Venäjän puolella kulkeviin, voisiko materiaalivirrasta kasvaa riittävä, jotta se synnyttäisi kannattavaa liiketoimintaa ja uusia hyötykäyttökohteita?

YTV:n palavat jätteet Kirkniemeen?

Paperiteollisuuden suunnittelema voimala saattaa tulevaisuudessa polttaa pääkaupunkiseudun energiakelpoiset yhdyskuntajätteet. M-real kaavailee Lohjan Kirkniemeen uutta energiaratkaisua. Eräs vaihtoehto voisi olla voimalaitos , joka polttaisi maakaasun, puunkuoren, hakkuutähteiden ja rakennus- ja teollisuusjätteiden lisäksi noin 200 000 – 370 000 tonnia lajiteltua, polttokelpoista yhdyskuntajätettä. Laitoksessa voitaisiin hyödyntää esimerkiksi Lohjan ja Länsi-Uusimaan seutujen energiajätteiden lisäksi myös Turun, Salon ja pääkaupunkiseutujen palavat yhdyskuntajätteet.

Ympäristödiplomin tavoittelusta ryhtiä seurakuntien jätehuoltoon

Siinä missä yksi seurakunta erottelee sekajätteestä vain paperin, toinen lajittelee myös energia- ja biojätteen sekä lasit ja metallit. Monen seurakunnan jätteiden lajitteluun on tullut uutta ryhtiä, kun seurakunta on alkanut tavoitella kirkon ympäristödiplomia.

Kaatopaikalle entistä enemmän – ainakin tilastoissa

Uusi EU:n mukainen jätetilastointitapa esittää kaatopaikalle päätyvän jätteen määrät aikaisempaa suurempina. ”Sisäiseen kierrätykseen” päätyvät maa- ja metsätalousjätteet jäävät nyt kokonaan jätetilastoinnin ulkopuolelle.

Ensin Kamppi, sitten Kiina

Keskuspölynimurimarkkinoilla Kiinassa vahvan jalansijan hankkinut Puzair Oy lähtee nyt valloittamaan Aasian markkinoita myös jätehuoltopuolella. Yritys toimittaa Pekingin olympialaisten kongressikeskukseen jätteenkuljetusjärjestelmän, mutta se on vasta alkua.

Väistyvän ympäristöministerin Jan-Erik Enestamin kolumni

 

Facebooktwitterlinkedin