Uusiouutiset 7/2007

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 7/2007 ilmestyi 6.11.2007. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Kierrätyspolttoaineen kysyntä on kasvussa

Kierrätyspolttoaineen kysyntä voi parhaassa tapauksessa jopa kaksinkertaistua viidessä vuodessa, jos nyt valmistellut laitoshankkeet toteutuvat ja lupaprosessit etenevät rivakasti. Kierrätyspolttoaineen hintaan vaikuttavat kuitenkin monet epävarmuustekijät.

Kierrätyspolttoaineen kysyntä on kasvussa pdf-muodossa

Muoviputkien kierrätysjärjestelmä uudistuu

Seitsemän vuotta toiminutta muoviputkijätteen kierrätysjärjestelmää on tarkoitus uudistaa ensi vuoden alussa. Operaattorikin saattaa vaihtua.

Muoviputkien kierrätysjärjestelmä uudistuu pdf-muodossa

Mineraalisten ongelmajätteiden määrä kasvaa

Yhdyskuntajätteen sisältämän ongelmajätteen osuus on lievässä laskussa. Sen sijaan mineraalisten ongelmajätteiden määrä kasvaa, osittain siitä syystä, että yhä suurempi osa kaivosten rikastushiekoista luetaan ongelmajätteisiin.

Akku- ja paristodirektiivistä kansallinen esitys ennen joulua

Keräysjärjestelmän rakentamisessa tulee kiire

Akkujen ja paristojen keräysjärjestelmän olisi oltava valmiina ja toiminnassa jo vuoden kuluttua. Kiire tulee, sillä tuottajavastuuta koskevaa kansallista lainsäädäntöä vasta valmistellaan.

Keräysjärjestelmän rakentamisessa tulee kiire pdf-muodossa

Suomalaismenestystä EEP Award -kisassa

BioZone pääsi 10 parhaan joukkoon

Espoossa pääkonttoriaan pitävä BioZone Scientific International Inc on menestynyt European Environmental Press Award -palkintokisassa. Hajujen poistoon ja ilman desinfiointiin keskittynyt innovaatio pääsi kisan finaaliin.

Kierrättäjät eivät sulata muovikassiveroa

Muovia kierrättävät yritykset ja järjestöt eivät näe ehdotetussa muovikassiverossa mitään hyötyä ympäristölle.

Kierrättäjät eivät sulata muovikassiveroa pdf-muodossa

Tampere haluaa olla ”tosi siisti”

Pormestarin siisteyskampanja patistaa kaupunkilaisia laittamaan syntyvät jätteet sinne mihin ne kuuluvat eli roskakoreihin ja jäteastioihin.

YTV tahtoo Ämmässuolle vielä jatkoaikaa

YTV pettyi Uudenmaan ympäristökeskuksen päätökseen evätä Ämmässuon nykyisen kaatopaikan jatkokäyttö stabiilien jätteiden loppusijoitukseen. YTV valittaa päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen.

Otsonisopimuksella Kiotoa suuremmat ilmastohyödyt

20-vuotiaan otsonisopimuksen maine ympäristösopimusten mallioppilaana vahvistuu. Syksyisessä Montrealin kokouksessa otettiin uusi edistysaskel.

RePlast FinEst -hanke sai jatkoa

Muovien kierrätyshaasteet ovat naapurillekin tuttuja

Jätemuovien kierrätyksen lähtökohdat on selvitetty suomalais-virolaisessa RePlast FinEst -hankkeessa. Kierrätyksen esteet ovat samankaltaisia lahden molemmilla puolilla.

 

Facebooktwitterlinkedin