Uusiouutiset 2/2007

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 2/2007 ilmestyi 23.3.2007. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Kilpailu kuumentaa rengaskierrätystä

Rengaskierrätyksessä kiehuu: aiemmin kellekään kelpaamattomista kumipyöristä on tullut haluttua tavaraa suurten toimijoiden kilpailussa. Kuusakosken napatessa Suomen Rengaskierrätys Oy:n asiakkaakseen on Lassila & Tikanojan päättänyt ottaa osansa rengasbisneksestä ja hakeutua omistamansa yhtiön kautta myös tuottajayhteisöksi.

Kilpailu kuumentaa rengaskierrätystä pdf-muodossa

Kerman kuorintaa vai vauhtia investointeihin

Ympäristöhuollon yritykset saivat jätelain osittaisuudistuksessa hakemansa ratkaisun. Eduskunta kiirehtii jätelain kokonaisuudistusta ja jäteverolain muutosta, ja haluaa samalla seurata osittaisuudistuksen vaikutusta kuljetuksiin ja kustannuksiin.

Minne suunta, jätehuoltokoulutus?

Suomessa jätehuollon ja ympäristötekniikan yliopistokoulutusta annetaan hajautetusti monessa paikassa, yliopistojen keskinäinen yhteistyö on vaatimatonta, eikä kehitys kaikilta osin ole kulkenut siihen suuntaan, minne tietä on viitoitettu tai mihin yliopistot toivoisivat sen kulkevan.

Minne suunta, jätehuoltokoulutus? pdf-muodossa

Polttolaitoshankkeet etenevät

Nykyaikaisten yhdyskuntajätteen polttolaitosten suunnittelu- ja rakennushankkeet ovat toteutumassa vuosien valmistelun jälkeen. Laitosten käyttöönottoja päästään seuraamaan vuosittain tai muutaman vuoden välein.

Valtsussa tukea rajoitetulle poltolle

Valtakunnalliseen jätesuunnitelmaan eli Valtsuun esitetään tukea sekä jätteenpolttolaitoksille että rinnakkaispoltolle. Alueellisille ympäristökeskuksille sälytetään roolia asettaa rajoja jätteenpoltolle.

Suomen ympäristöteknologialle näyteikkuna Kiinaan

VTT valmistelee hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa kestävän kehityksen mukainen ekokaupunki Kiinaan. Tianjiniin kaavaillusta kaupungista on tulossa suomalaisen eko-osaamisen näyteikkuna ja viennin vauhdittaja.

Jäteturismia Brysselissä

Brysselin jätehuollossa näkyy kaupungin jakaantuminen kuntiin, kielialueisiin ja kulttuureihin. Jätteiden käsittely tai hygienia yleensäkään ei kuulu belgialaisiin hyveisiin. Perinteisesti tärkeää on ollut julkisivun vaaliminen. Jätteillä ei ole tilaa kiinteistön edessä, vaan jätepussit heitetään mieluummin kadulle.

Puhtaan lappilaisen maiseman puolesta – 20 vuoden ajan

Kun Pidä Lappi Siistinä ry perustettiin kaksikymmentä vuotta sitten, olivat Suomen ympäristöasiat erilaisella hoidolla kuin nykypäivänä. Lainsäädäntö oli huomattavasti löysempää, eikä ihmisillä – etelässä tai pohjoisessa – ollut tarpeeksi tietoa tai motivaatiota roskattoman ympäristön aikaansaamiseksi tai säilyttämiseksi.

Puhtaan lappilaisen maiseman puolesta – 20 vuoden ajan pdf-muodossa

 

Facebooktwitterlinkedin