Uusiouutiset 1/2010

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 1/2010 ilmestyi 16.2.2010. Teemoina olivat jätelogistiikka, jätteen keräys, kuljetus ja käsittely, astiat, pakkarit ja kalusto. Maakuntateemana oli Lappi. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Kuljetushommat loppuivat monelta jäteyrittäjältä

Tutkimus sen kertoo: kun jätteiden kuljetusjärjestelmä muuttuu kunnan kilpailuttamaksi, jäteyritysten lukumäärä kunnassa vähenee. Toisaalta asukkaiden jätemaksut laskevat.

Kuljetushommat loppuivat monelta jäteyrittäjältä pdf-muodossa

Nuijan kopautus ei pysäytä kuljetuskiistoja

Jätteenkuljetusjärjestelmän muutoksiin liittyy poliittista peliä, uhkakuvia ja oikeusjuttuja. Salossa selvin numeroin tehty päätös sopimusperusteiseen kuljetusjärjestelmään siirtymisestä on nyt hallinto-oikeudessa.

Nuijan kopautus ei pysäytä kuljetuskiistoja pdf-muodossa

Jäteastioiden hankinta siirtyi asukkailta Jätekukolle

Kuopiossa on otettu vuoden vaihteessa käyttöön ainutlaatuinen käytäntö: Kunnallinen jäteyhtiö Jätekukko Oy hoitaa kaupungissa tästedes keskitetysti lähes kaikkien jäteastioiden hankinnan asukkaiden ja kiinteistöyhtiöiden puolesta.

Jäteastioiden hankinta siirtyi asukkailta Jätekukolle pdf-muodossa

Kolumni, Petteri Bäck: Lapin jätehuollolla riittää haasteita

Lapin jätehuollolla riittää haasteita pdf-muodossa

Kaatopaikkaus minimiin jätesuunnitelmalla

Lapin alueellinen jätesuunnitelma on valmistumassa. Suunnitelmalla luodaan suuntaviivoja maakunnan jätehuollon kehittämiselle sekä ohjataan jätehuoltoon liittyvää käytännön toimintaa. Samalla se toimii myös valtakunnallisen jätesuunnitelman toimeenpanovälineenä.

Kaatopaikkaus minimiin jätesuunnitelmalla pdf-muodossa

Tuntureilla huudetaan biovoimalaa

Tämän kevään aikana ratkeaa, rakennetaanko Lappiin oma biokaasulaitos. Päätös on Lapin jätehuollolle ratkaisevan tärkeä.

Materiaalitehokkuus säästää rahaa ja raaka-ainetta

Materiaalien tehokas käyttö ehkäisee jätteen syntyä, mutta sillä on runsaasti muitakin etuja. Motivan kehittämä menetelmä auttaa yritystä tunnistamaan toiminnastaan kohteet, joissa on materiaalitehokkuuden kannalta parantamisen varaa.

Materiaalitehokkuus säästää rahaa ja raaka-ainetta pdf-muodossa

Facebooktwitterlinkedin