Uusiouutiset 6/2010

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 6/2010 ilmestyi 20.9.2010. Teemoina olivat tuottajavastuu, sähkö- ja elektroniikkaromu, akut ja paristot, jätteen keräys, käsittely ja kuljetus sekä pakkaukset. Lehti käsitteli muun muassa seuraavia aiheita:

Sähköromulle tulossa kova keräystavoite

Sähkö- ja elektroniikkaromusta yhä suurempi osa on saatava talteen. EU:n parlamentti suunnittelee keräystavoitteen nostamista jopa 85:een prosenttiin syntyvästä romusta.

Sähköromulle tulossa kova keräystavoite pdf-muodossa

Suomalaiskeksinnöllä alkaliparistoista 80 prosenttia hyötykäyttöön

AkkuSer Oy on kehittänyt yhteistyökumppaniensa kanssa täysin uuden menetelmän paristo- ja akkujätteiden hyötykäyttöön. Maailmanluokan pilottilaitosta suunnitellaan Kokkolaan.

Jätehuolto kesti myrskyt

Helteisen kesän päättäneet hurjat ukkosmyrskyt kaatoivat metsää, tukkivat teitä, särkivät omaisuutta ja sulattivat pakasteet. Jätehuoltojärjestelmä selvisi pienin vahingoin.

Jätehuolto kesti myrskyt pdf-muodossa

Jäteverotuksen perusteeksi hyödynnettävyys

Jäteverotus koskee jatkossa hyödyntämiskelpoisia jätteitä riippumatta siitä, sijoitetaanko ne julkiselle vai yksityiselle kaatopaikalle.

Metsäteollisuus: Jätevero vaarantaa hyötykäytön

Suomen metsäteollisuus ja keräyspaperin hyödyntäjät pelkäävät, että jäteveron tuomat epäsuorat kustannukset tyrehdyttävät nykyistenkin jätteiden hyötykäytön.

Metsäteollisuus: Jätevero vaarantaa hyötykäytön pdf-muodossa

Pakkausmuovit rimaa hipoen kierrätystavoitteeseen

Pakkausmuovien hyötykäytön eteen tehty kova työ poiki tulosta: muovien kierrätysaste ylitti nippa nappa tavoitteeksi asetetun rajan vuonna 2008.

Ekologisuus kiinnostaa!

Uusiouutisten kolumnin kirjoitti Terhen Järvi-Kääriäinen, Pakkaustutkimus PTR ry:n tutkimuspäällikkö.

Ekologisuus kiinnostaa! pdf-muodossa

Kainuun sekajätteestä vain neljännes biohajoavaa

Kainuulaiset kotitaloudet näyttävät lajittelevan biohajoavat jätteensä melko hyvin erilleen kaatopaikalle päätyvästä sekajätteestä. Biohajoavan jätteen osuus sekajätteestä on Kainuussa huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Kainuun sekajätteestä vain 25 prosenttia on biohajoavaa materiaalia.

Puujäte näkyy Pollutecissä

Ranskalainen ympäristöalan messujätti Pollutec valmistautuu taas täyttämään Lyonin messuhallin marras-joulukuun vaihteessa. Jätehuollon osuus messuista näyttää kasvavan.

Puujäte näkyy Pollutecissä pdf-muodossa

Ilmoitus Uusiouutisissa huomataan

Tutkimuskin sen todistaa: Lukijat huomaavat Uusiouutisten ilmoitukset ja suhtautuvat niihin myönteisesti.

Ilmoitus Uusiouutisissa huomataan pdf-muodossa

Facebooktwitterlinkedin