Uusiouutiset 8/2010

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 8/2010 ilmestyi 20.12.2010. Teemoina olivat kaatopaikat ja pilaantuneet maat. Lehti käsitteli muun muassa seuraavia aiheita:

Kaatopaikkakaasut karkaavat

Valtio ei ole tarjoamassa porkkanaa kaatopaikkakaasujen hyödyntämiseen sähköntuotannossa. Ilmastosyistä kaasunkeräysjärjestelmät olisi hyvä saada ainakin merkittävimmille kaatopaikoille.

Kaatopaikkarakenteet riski pohjavesille?

Kaatopaikkarakenteita tutkinut asiantuntija peräänkuuluttaa pikaista tutkimusta siitä, ovatko Suomessa toteutettujen uusien kaatopaikkojen rakenteet riski pohjavesille.

Mömossenin vanhan kaatopaikan maisemointi etenee

Itä-Uudenmaan Jätehuollon Sipoon Mömossenin kaatopaikan sulkeminen on hyvässä vauhdissa. Käyttö lopetettiin vuonna 2007 ja lopulliset pintarakenteet valmistuvat ensi vuonna.

Sementti sitoo saasteet

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa on syntymässä uudenlainen ratkaisu Itämeren satama-altaiden siivoamiseen: pohjaan kertyneiden haitallisten aineiden sitominen sementillä. Turvallisiksi käsitellyt maa-ainekset voidaan hyötykäyttää maarakentamisessa.

Kolumni: Terveisiä jätehierarkian pohjalta!

Ekokem-Palvelu Oy:n Jan Österbackan kolumni pdf-muodossa

Romutynnyrien käsittelyn lupaehdot ovat epätasapuolisia

Tuore apulaisoikeusasiamiehen päätös vahvistaa, että käytöstä poistettujen tynnyreiden käsittelyn ympäristöluvat ovat epätasapuolisia eikä käsittelyn valvonta ole ollut riittävää.

Lyon jumiutui lumeen

Pollutec-messut Ranskan Lyonissa saivat tuta epätavallisten sääilmiöiden voimat. Ennätysmäiset lumisateet jumiuttivat liikenteen niin, ettei osa kävijöistä ja näytteilleasettajista kyennyt edes pääsemään messuhallille.

Lyon jumiutui lumeen pdf-muodossa

Kassi kiertäisi, jos kuluttaja skarppaisi

Muovikassin kierrätys uudestaan ja uudestaan onnistuisi nyt tekniikan puolesta täysin. Ruokakesko, Suominen Joustopakkaukset ja Lassila & Tikanoja ovat kehittäneen tavan hyödyntää Ruokakeskon omia kuljetussuojamuoveja.

Kassi kiertäisi, jos kuluttaja skarppaisi pdf-muodossa

Mekaanisen jätteenkäsittelyn rejektit tuottavat haisevia kaasuja

Rakentamis- ja teollisuusjätteiden käsittelyrejektit tuottavat kaatopaikalla haisevia kaasuja. Tutkimuksessa mitattiin suurimmat rikkivetypitoisuudet seula-alitetta sisältäneistä reaktoreista.

Mekaanisen jätteenkäsittelyn rejektit tuottavat haisevia kaasuja pdf-muodossa

Kaatopaikkojen metaanipäästöjä voidaan vähentää biologisesti

Metaania hapettavat pintakerrokset soveltuvat kaatopaikkojen metaanipäästöjen vähentämiseen myös viileässä ilmastossa, osoitti Juha Einolan väitöstutkimus.

Kaatopaikkojen metaanipäästöjä voidaan vähentää biologisesti pdf-muodossa

 

Facebooktwitterlinkedin