Uusiouutiset 2/2006

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset-lehti 2/2006 ilmestyi 22. maaliskuuta. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Kierrätyspolttoaineen hinta romahti

Kierrätyspolttoaineen markkinat keikahtivat ylösalaisin vuoden vaihteessa: polttoaineen toimitushinta muuttui negatiiviseksi. Arviolta puolet kierrätyspolttoaineen valmistajista harkitsee toiminnan lopettamista.

Kierrätyspolttoaineen hinta romahti pdf-muodossa.

Pesä-ehdotuksista jätteentuottajille kymmenien miljoonien lisälasku

Jätelakiehdotuksen taloudelliset vaikutukset on arvioitu. Jätehuollon muutokset saattavat aiheuttaa jätteentuottajille, siis asukkaille sekä kaupan ja palvelualan yrityksille, kymmenien miljoonien eurojen lisäkustannukset. Yksityiset jätehuoltoyritykset vaikuttaisivat hyötyvän muutoksista liikevaihdon reippaana kasvuna.

Pesä-ehdotuksista jätteentuottajille kymmenien miljoonien lisälasku pdf-muodossa.

Jätteenpolttohankkeiden tulevaisuus kirkastuu

Jos asiantuntija-arviot pitävät paikkansa, Suomessa toimii muutaman vuoden päästä Turun polttolaitoksen lisäksi ainakin kaksi uutta yhdyskuntajätteen polttolaitosta: Kotkassa ja Riihimäellä. Näitä hankkeita puoltavat monet tekijät.

Jätteenpolttohankkeiden tulevaisuus kirkastuu pdf-muodossa

Kyläsaari kytee yhä

Kyläsaaren jätteenpolttolaitos oli takavuosina Pohjoismaiden pahin ilmansaastuttaja. Laitos suljettiin vuonna 1983, mutta Kyläsaaren perintö kummittelee yhä Suomen jätehuollossa.

Kierrätyspolttoaineille eurooppalainen standardi

Suomalaisille tutut laatuluokat REF I-III ovat pian historiaa. Eurooppalainen standardisointijärjestö CEN valmistelee uutta luokitusjärjestelmää kierrätyspolttoaineelle. Sen laatuvaatimukset julkaistaan ennen kesää.

Pariisin porteille nousee kaunis jätteenpolttolaitos

Pariisiin, Rooseveltin laiturille, rakennetaan kaunista jätteenpolttolaitosta. Esteettiset arvot huomioidaan rakennussuunnittelussa.

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy jatkaa kunnallisena yhtiönä

Lassila&Tikanoja ei ostakaan Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:tä. Osapuolet tekivät kaupasta esisopimuksen elokuun lopussa, mutta toteavat nyt sen rauenneeksi.

Posliinimuruset pilaavat rekkalasteittain keräyslasia

Keraamiset osaset keräyslasin joukossa ovat kohtalokkaita lasivillaprosessissa. Jo pieni kahvikupin korva lasimassa joukossa voi rikkoa tuotantolaitteet ja pysäyttää koko prosessin. Vahingot nousevat tuhansiin euroihin.

Facebooktwitterlinkedin