Uusiouutiset 6/2005

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 6/2005 ilmestyi 22.11.2005. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Kaatopaikoille polttokelpoista tavaraa

Muutaman seuraavan vuoden ajan Suomessa ollaan kummallisessa tilanteessa: yhdyskuntajätteen kaatopaikkasijoitus voi lisääntyä. Hyötykäyttölaitosten valmistumista odotellessa Suomi joutuu turvautumaan jätehierarkian hännänhuippuun.

Pohjoismaissa ainutlaatuinen tutkimuslaitos aloittaa Lahdessa vuonna 2007

Pilaantuneiden maiden puhdistamisen tutkimus ja uusien puhdistusmenetelmien kehittely astuvat aimo harppauksen eteenpäin, kun tiettävästi koko Pohjoismaiden alueella ainutlaatuinen alan tutkimuslaitos aloittaa toimintansa Lahdessa vuonna 2007.

EU:n pohjoisin kaatopaikka valmistautuu ensimmäiseen talveensa

Rovaniemen Kuusiselässä vietettiin 11. marraskuuta Suomen ja samalla EU:n pohjoisimman kaatopaikan avajaisia. Tänä talvena nähdään, kuinka hyvin Keski-Euroopassa suunnitellut kaatopaikkavaatimukset soveltuvat arktisiin olosuhteisiin.

Helsingin Bimu Oy: Neljäkymmentä vuotta kaatopaikkojen kimpussa

Mäntylän perheyritys on muokannut Suomen kaatopaikkoja sekä toiminut jätteen loppusijoituksessa ja käsittelyssä vuosikymmenten ajan. Nyt yhtiö tähyilee Suomen rajojen ulkopuolelle.

Salvor kaksinkertaistaa käsittelykeskusten verkoston ensi vuonna

Ympäristöteknologiaan erikoistunut Salvor Oy on kasvanut runsaassa vuodessa merkittäväksi pilaantuneiden maiden käsittelijäksi ja kaatopaikkaratkaisujen tarjoajaksi.

Kaatopaikkakelpoisuusopas yhtenäistää kriteereitä

Kaatopaikoille ei oteta sisään mitä tahansa jätettä. Uusi lainsäädäntö tekee kaatopaikan pitäjästä portsarin, joka tarkistaa sisään pyrkivän jäte-erän ”henkilöllisyyspaperit”: vain tunnettu jäte kelpaa.

Cross Wrap Oy sai Hyötykäyttöteko-palkinnon

Siilinjärveläinen Cross Wrap Oy on saanut vuoden 2005 Hyötykäyttöteko-palkinnon. Ympäristöyritysten Liitto ry:n ja Uusiouutisten myöntämä palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Pietarissa itää Anjalankosken Ekoparkin kopio

Anjalankoski on virittänyt vilkkaasti jätehuoltoalan yhteistyökuvioita Pietarin kanssa. Tulevaisuudessa on tarkoitus rakentaa Pietarin alueelle samanlainen ypäristöosaamisen keskittymä kuin Anjalankosken Ekopark.

45 000 kävijää näki Italian Ecomondon

Kestävän kehityksen teemat olivat laajasti esillä Italian Riminissä Ecomondo-messuilla lokakuun lopussa. Nelipäiväiset messut tarjosivat valtavasti nähtävää kaikkiaan 45 146 kävijälle.

 

Facebooktwitterlinkedin