Circulation avaa uuden kierrätyskeskuksen Järvenpäässä

Circulation Viinikkala
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kuljetusmatkat lyhenevät ja asiakkailla on entistä enemmän vaihtoehtoja jätteiden käsittelyyn, kun Circulation Oy avaa uuden kierrätyskeskuksen Järvenpäässä.

Järvenpään Jampan alueella, Pikikatu 6:ssa, vietetään loppuvuodesta uuden kierrätyskeskuksen avajaisia.

Kierrätys- ja ympäristöpalveluja tarjoava perheyritys Circulation Oy perustaa uuden kierrätyskeskuksen, joka ottaa vastaan rakennus- ja purkujätettä, puujätettä sekä kantoja ja risuja.

Jätettä voidaan murskata ja siirtokuormata hyötykäyttöön asfaltoidulla kentällä sekä tuhannen neliön hallissa. Pihassa on tilaa yhteensä 6 500 neliötä.

Laitosalueelta löytyvät vaakapiste, vastaanottopaikat eri jätejakeille sekä lisäksi toimistotiloja ja kahvio. Hulevesijärjestelmät on rakennettu asianmukaisiksi.

Ympäristölupa on alkuvaiheessa yhteensä noin 20 000 tonnin vastaanottoon ja käsittelyyn vuodessa.

Kierrätyskeskus täydentää Circulation Oy:n käsittelylaitosten verkostoa Etelä-Suomessa.

”Visionamme on olla kierrätyksen edelläkävijä Uudellamaalla”, tiivistää yrittäjä, toimitusjohtaja Marcus Mannerla.

Circulation arvot

Hyötykäyttöaste miltei sata

Circulationilla on toimintaa myös Vantaalla ja Pornaisissa. Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä Viinikkalassa yritys ottaa vastaan purkubetonia ja -tiiltä, rakennus- ja sekajätettä, puhdasta puuta ja purkupuuta sekä risuja, kantoja ja muita luonnonmateriaaleja.

Circulation tähtää ympäristökestävyyteen edistämällä kiertotaloutta infrarakentamisessa ja tukemalla uusiutuvan energian käyttöä: Betonista Circulation jalostaa CE-merkittyä mursketta, joka korvaa neitseellistä kiviainesta eri maarakennuskohteissa. Puu puolestaan sopii kierrätyspolttoaineeksi, joka korvaa fossiilisia polttoaineita paikallisissa voimalaitoksissa.

Pornaisissa otetaan vastaan lievästi pilaantuneita maita, joita hyödynnetään Hevonselän vanhan kaatopaikan sulkemisessa.

Yritys käsittelee vuosittain satoja tuhansia tonneja jätettä. Betonijätteen hyötykäyttöaste on huimat 99,5 %, rakennusjätteenkin yli 90 %.

 

Päästöt minimiin

Asiakkaille kuten rakennusliikkeille ja yrityksille uusi kierrätyskeskus merkitsee sitä, että jätteelle löytyy aina käsittelyosoite mahdollisimman läheltä. Esimerkiksi Järvenpään seudulla on aiemmin ollut vastaavista palveluista pulaa.

”Uusi laitos lyhentää monien asiakkaidemme kuljetusmatkoja ja pienentää samalla kuljetuslogistiikan hiilijalanjälkeä”, Mannerla sanoo.

Vastuullisuus on Circulationille tärkeää. Yritys käyttää Viinikkalassa aurinkoenergiaa ja luovuttaa ylijäämäsähkön muualla käytettäväksi. Aurinkopaneelit asennetaan mahdollisesti myös Järvenpäähän. Yritys etsii jatkuvasti uusia keinoja parantaakseen ympäristönsuojelun tasoa omassa toiminnassaan.

Circulationin kaikki keskukset on rakennettu niin, että asiointi on mahdollisimman sujuvaa. Käytössä on tekstiviestipohjainen sms-tunnistautuminen, joka nopeuttaa asiointia. Asiakkaat ovatkin antaneet helppoudesta ja ystävällisyydestä huippuarvosanat.

”Ketteryys, palvelu ja yhteistyökyky ovat valttejamme. Toivomme asiakkaiden ottavan rohkeasti yhteyttä ja löytävän Järvenpään palvelut”, Mannerla kutsuu.

 

Ole yhteydessä:

Raimo Haantaus,

vastaava laitospäällikkö, Järvenpää,

+358 50 434 4610,

raimo.haantaus@circulation.fi

Marcus Mannerla, toimitusjohtaja,

+358 40 911 8881,

marcus.mannerla@circulation.fi

Circulation logo

 

 

 

Facebooktwitterlinkedin