Uutta e-metaanipolttoainetta voidaan käyttää Fazerin leipomoissa uunien lämmitykseen ja maantieliikenteessä leipäkuljetuksissa täysperävaunuyhdistelmien sekä jakeluautojen polttoaineena.
Fazerin uudet kaura-kaakaokonvehdit syntyvät tuotannon ylijäämästä ja sivuvirroista
Fazer tuo pilottimyyntiin uutuuskonvehdin, joka tehdään yhtiön tuotantoylijäämästä ja sivuvirrasta.
Taste the Future Oat Choco toffee -nimiset konvehdit valmistetaan alipainoisista Oat Choco -kauralevyistä, jotka sisältävät myös Arriba-kaakaota.
Sydämenmuotoiset konvehdit täytetään toffeella, jossa on mukana kaurajuoman tuotannon sivuvirtana muodostuvaa okaraa. Okarassa on paljon kauran hyviä ainesosia.
Konvehdit eivät sisällä palmuöljyä, jonka Fazer on sitoutunut poistamaan kaikista makeis- ja keksituotteistaan vuoden 2026 loppuun mennessä.
Vegaaniset konvehdit pakataan biohajoavaan rasiaan, joka on tehty kompostoitavista materiaaleista.
Samassa Taste the Future -tuoteryhmässä Fazerilla on myynnissä myös tuotteita, joissa käytetään hiilineutraalia Solein-mikroproteiinia.
Jatkokehitys kuluttajapalautteen perusteella
Rajoitettu erä käsintehtyjä kaura-kaakaokonvehteja tuli myyntiin 6. toukokuuta Fazerin Kluuvikadun kahvilaan Helsingissä, yhtiön vierailukeskukseen Vantaalla sekä joihinkin ruotsalaismyymälöihin.
Lisäksi uutuutta saa Fazer Store -verkkokaupasta.
Pilottimyynnin aikana Fazer kerää kuluttajapalautetta tuotteen jatkokehitystä varten.
Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi
Kuva: Fazer. Rajoitettua erää konvehteja saa vain muutamista myymälöistä.