Fazerin uudet kaura-kaakaokonvehdit syntyvät tuotannon ylijäämästä ja sivuvirroista

Kuva: Fazer. Rajoitettua erää konvehteja saa vain muutamista myymälöistä.
Facebooktwitterlinkedin

Fazer tuo pilottimyyntiin uutuuskonvehdin, joka tehdään yhtiön tuotantoylijäämästä ja sivuvirrasta.

Taste the Future Oat Choco toffee -nimiset konvehdit valmistetaan alipainoisista Oat Choco -kauralevyistä, jotka sisältävät myös Arriba-kaakaota.

Sydämenmuotoiset konvehdit täytetään toffeella, jossa on mukana kaurajuoman tuotannon sivuvirtana muodostuvaa okaraa. Okarassa on paljon kauran hyviä ainesosia.

Konvehdit eivät sisällä palmuöljyä, jonka Fazer on sitoutunut poistamaan kaikista makeis- ja keksituotteistaan vuoden 2026 loppuun mennessä.

Vegaaniset konvehdit pakataan biohajoavaan rasiaan, joka on tehty kompostoitavista materiaaleista.

Samassa Taste the Future -tuoteryhmässä Fazerilla on myynnissä myös tuotteita, joissa käytetään hiilineutraalia Solein-mikroproteiinia.

Jatkokehitys kuluttajapalautteen perusteella

Rajoitettu erä käsintehtyjä kaura-kaakaokonvehteja tuli myyntiin 6. toukokuuta Fazerin Kluuvikadun kahvilaan Helsingissä, yhtiön vierailukeskukseen Vantaalla sekä joihinkin ruotsalaismyymälöihin.

Lisäksi uutuutta saa Fazer Store -verkkokaupasta.

Pilottimyynnin aikana Fazer kerää kuluttajapalautetta tuotteen jatkokehitystä varten.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Fazer. Rajoitettua erää konvehteja saa vain muutamista myymälöistä.

Facebooktwitterlinkedin