Haastava koronatilanne siirtää useita tapahtumia

PacTec-messut 2020
Facebooktwitterlinkedin

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattilaisten tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic sekä samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettävät horeca-alan ammattilaisten Gastro Helsinki ja painoalan Sign, Print & Promotion on päätetty siirtää. PacTec, FoodTec, PlastExpo Nordic järjestetään 18.–19.5.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Tapahtumat oli tarkoitus järjestää 16.–17.3.2022. Nykyisten rajoitusten sekä haastavan koronatilanteen vuoksi ammattitapahtumien järjestäminen maaliskuussa on vaikeaa. Sen vuoksi tapahtumakokonaisuus on päätetty siirtää toukokuulle. Messukeskus teki siirtopäätöksen yhdessä yhteistyökumppaneidensa Suomen Pakkausyhdistys ry:n, Elintarviketeollisuusliiton ja Muoviyhdistyksen kanssa.

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettävät ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten Gastro Helsinki sekä graafisen alan Sign, Print & Promotion siirrettään samaan ajankohtaan toukokuulle. Kolmipäiväinen Gastro Helsinki järjestetään 18.–20.5.2022.

Messujärjestäjät toivovat, että rokotekattavuus tuo jo lähikuukausina helpotusta niin alan yrityksille kuin tapahtuma-alalle.

 

Myös Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry ilmoitti siirtävänsä maaliskuulle suunnitellun ympäristöseminaarinsa toukokuulle. Tarkempi päivä varmistuu lähiaikoina.

 

Jyväskylän Messut kertoo joutuvansa siirtämään useita messutapahtumiaan: Kuljetusalan Kuljetus-näyttely on päätetty siirtää vuodella eteenpäin, toukokuulle 2023. Sen uusi ajankohta on 25.-27.5.2023. Samoin maaliskuulle suunnitellut Jyväskylän Rakennusmessut uudistuvat ja siirtyvät pidettäväksi 17.-19.3.2023. Sähkö Valo Tele Av 2022 -messut siirrettiin syyskuulle 7.-9.9.2022.

Esimerkiksi rakennusmessuilla on vuosittain vieraillut noin 15 000 – 20 000 asiakasta. Ison tapahtuman järjestäminen epävarmassa koronarajoitustilanteessa katsottiin liian riskialttiiksi.

 

Kuva: Helsingin Messukeskus. PacTec-messut pidettiin viimeksi vuonna 2020. Koronapandemian pahenemisesta johtunut hallituksen linjaus keskeytti messut viimeisten tapahtumatuntien aikana.

Juttua päivitetty 19.1.: Lisätty YTP:tä koskeva tieto.

Juttua päivitetty 21.1.: Lisätty Jyväskylän Messuja koskevat tiedot.

Facebooktwitterlinkedin