Hybriditraktori käyttää biokaasua ja sähköä

Ekotraktori
Facebooktwitterlinkedin

Liettualainen AUGA Group on lanseerannut ekologisen hybriditraktorimallin, jonka käyttövoimana toimivat sähkö ja biokaasu.

Luomuviljelyä ja kestävää maataloutta edistävä AUGA-yhtiö sanoo innovaationsa olevan maailman ensimmäinen ilmastoystävällinen traktori.

Biometaania tuotetaan esimerkiksi maatilojen tuotantoeläinten lannasta ja kasvijätteistä.

Markkinoilla olevat perinteiset biokaasutraktorit ovat kärsineet siitä, että niitä voi käyttää vain muutaman tunnin kerrallaan, ennen kuin ne täytyy uudelleen tankata.

AUGA on ratkaissut biokaasun tankkaamiseen liittyvät hidasteet niin, että nyt traktoria voi käyttää keskeytyksettä vähintään 12 tunnin ajan. Kun sähkövirta loppuu, traktori siirtyy käyttämään biometaanipatruunaa, joka on nopea vaihtaa uuteen.

”Kolme vuotta sitten laskimme oman tuotantoketjumme päästöjä, ja totesimme, että 30 prosenttia päästöistä aiheutui maatiloilla käytetyistä fossiilisista polttoaineista. Siksi olemme kehittäneet uuden standardin kestävään maatalouteen. Haluamme leikata ruoantuotannon päästöjä koko tuotantoketjussa. Ensimmäinen askel tähän suuntaan on biometaanilla ja sähköllä toimiva traktori”, sanoo AUGAn toimitusjohtaja Kęstutis Juščius.

Yhtiö aikoo tuotteistaa ekotraktoristaan useita malleja kestävyydestä kiinnostuneille viljelijöille.

 

Kuva: Vytautė Stankevičienė/ AUGA. 

Facebooktwitterlinkedin