Innomost perustaa pilottilaitoksen Kokkolaan

Maria Svinhufvud ja CEO Sami Selkälä
Facebooktwitterlinkedin

Koivua ja metsäteollisuuden sivuvirtoja jalostava Innomost on kerännyt viiden miljoonan euron rahoituksen. Rahoituksen turvin Innomost rakentaa kotikaupunkiinsa Kokkolaan pilottilaitoksen, palkkaa uusia työntekijöitä ja laajentaa toimintaansa.

 

Kasvu Open -sparrauskisan finalisti, Bio- ja kiertotalouden Kasvupolulla mukana oleva Innomost kehittää metsäteollisuuden sivuvirrasta kuten koivun kuoresta korkea-arvoisia jalostustuotteita, jotka soveltuvat esimerkiksi kosmetiikkaan ja ihonhoitotuotteisiin.

Innomostin tuotteiden avulla kosmetiikkateollisuus ja tulevaisuudessa myös lääke-, kemian- ja elintarvike- ja tekstiiliteollisuus pystyisivät korvaamaan ympäristölle haitallisia ainesosia tuotteissaan. Innomostin tuotteilla voidaan korvata esimerkiksi mikromuovia.

Juuri päättyneellä rahoituskierroksella Innomost keräsi muun muassa 2,35 miljoonan euron pääomasijoituksen, jossa johtavana sijoittajana toimii Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring Oy.

”Innomostin liiketoiminta perustuu Metsä Groupin sivutuotteen, koivun kuoren, jalostamiseen korkealaatuisiksi tuotteiksi kosmetiikan alalle. Juuri tämän kaltaisia innovaatioita Metsä Spring haluaa tukea. Haluamme auttaa Innomostia pääsemään tavoitteisiinsa”, kertoo Metsä Spring Oy:n Corporate Venture -toimintojen johtaja Erik Kolehmainen.

Lisäksi kierrokselle osallistui pohjoismainen pääomasijoittaja Innovestor sekä yksityisiä enkelisijoittajia.

“Kosmetiikkatuotteiden markkinapotentiaali on erittäin merkittävä, ja Innomostin uudella teknologialla voidaan mullistaa markkinatarjontaa globaalissa mittakaavassa”, Innovestorin osakas Myron Seto kertoo.

Loput rahoituksesta muodostuu Business Finlandin sekä Pohjanmaan ELY-keskuksen tuki- ja lainarahoituksesta.

“Käyttämäämme raakamateriaalia on runsaasti saatavilla järkevällä kustannuksella. Tuotteidemme alkulähteet kasvavat pohjoismaisissa metsissä, eivät ruoka- tai rehutuotantoon sopivilla mailla. Käyttämällä uusiutuvia, täysin hyödynnettävissä olevia raaka-aineita arvojalostukseen olemme kauneudenhoitoalan tuotetrendien huipulla”, kommentoi Innomostin perustajajäsen ja toimitusjohtaja Sami Selkälä.

Koivusta jalostettua suberiinia.
Koivusta jalostettua suberiinia.

Koivusta moneksi

 

Innomost tuottaa koivusta hiilijauhetta, kuorijauhetta, betuliinia, suberiinia ja atselaiinihappoa.

Innomostin koivun kaarnasta tehdyt tuotteet sopivat kaikille kuluttajille, sillä ne eivät sisällä allergiaa aiheuttavaa proteiinia ja ne ovat vegaanisia ja luonnonmukaisia. Ne eivät sisällä väriaineita ja niitä voi valmistaa suuressa mittakaavassa, jolloin pystytään vastaamaan suurten, globaalien asiakkaiden kysyntään.

Esimerkiksi koivun kuoresta tehdyllä jauheella on ihoa ja hiuksia puhdistavia ominaisuuksia.

Muun muassa Lumene on yksi Innomostin yhteistyökumppaneista.

“Lumenella olemme lanseeranneet kaksi puhdistustuotetta Innomostin raaka-aineilla – toisessa olemme korvanneet kuorintatuotteesta mikromuovit kuorijauheella, ja toisessa käytämme suomalaisen koivun hiiltä ihon puhdistukseen. Yhteistyömme jatkuu ja odotamme uusia innovaatioita erityisesti ihonhoitotuotteisiin”, kertoo Lumenen tuotekehitys- ja vastuullisuusjohtaja Tiina Isohanni.

Kokkolaan ensi vuoden aikana valmistuvassa pilottilaitoksessa valmistetaan 20 tonnia tuotteita vuodessa.

 

Kuva: Innomost. Myyntijohtaja Maria Svinhufvud ja toimitusjohtaja Sami Selkälä Innomostista iloitsevat siitä, että sijoittajat ymmärtävät heidän yrityksensä innovaation potentiaalin markkinoilla.

Facebooktwitterlinkedin