Kalvomuoveista oppia rakennusalalle

Havainnekuva rakentamiseen liittyen
Facebooktwitterlinkedin

Miten tunnistaa ja lajitella muovit rakennustyömailla? Miksi rakentamisen muoveja pitää kierrättää? Kuinka julkisilla hankinnoilla voi tukea muovien kiertotaloutta?

Motiva järjestää maksuttoman verkkokoulutuskokonaisuuden, joka opastaa muovien vastuulliseen käyttöön.

Koulutus on tarkoitettu rakennushankkeiden ja -urakoiden tilaajille ja toteuttajille, tuoteteollisuudelle, työmaiden työnjohdolle sekä kaupan alan ammattilaisille.

”Rakennusalan ammattilaisen kannattaa nyt päivittää kalvomuoveihin liittyvää osaamistaan, sillä taitoa todella tarvitaan lähivuosina ja osaajat ovat kullanarvoisia omalle yritykselleen”, toteaa projektipäällikkö Päivi Piispa ympäristöministeriöstä.

Koulutus liittyy vapaaehtoiseen Rakentamisen muovit -green deal -sopimukseen, joka allekirjoitettiin joulukuussa 2020. Sen tavoitteena on lisätä kalvomuovien erilliskeräystä ja uudelleenkäyttöä sekä kierrätystä.

Lajittelutaito ratkaisee

Rakennustyömaiden käytännön toimet ratkaisevat pitkälti kerätyn materiaalin arvon säilymisen seuraavia vaiheita varten.

”Koulutus kehittää muovien tuntemusta ja niihin liittyvää osaamista. Tarkoituksena on myös motivoida toimijoita koko rakentamisen arvoketjussa. Eri muovilajien tuntemus on keskeistä kierrätyksen onnistumiseksi”, kertoo asiantuntija Nina Teirasvuo Motivasta.

Koulutusta voi suorittaa omaan tahtiin verkossa.

”Maksuton ja lyhytkestoiseen opiskeluun muokattu aineisto sopii mainiosti sekä itseopiskeluun että opetusmateriaaliksi”, kertoo johtava asiantuntija Irmeli Mikkonen Motivasta.

Facebooktwitterlinkedin