Kierrätysoperaattori vauhdittaa irtaimiston ja rakennusosien uudelleenkäyttöä

Uudelleenkäyttöä
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Kierrätysoperaattori-konsepti on tehty mahdollisimman resurssiviisaaksi:

Uudelleenkäytön toimenpiteet toteutetaan kokonaisuudessaan toimeksiantajan tiloissa. Sekä inventaari, myynti että tavaranluovutus tapahtuvat suoraan alkusijoituspaikalta ostajille. Tällä toimintamallilla säästetään merkittävästi rahaa ja muita resursseja, kun oletettuja myyntikelpoisia tavaroita ei pakata, kanneta ja kuljeteta varastoihin, minne ne saattavat jäädä pitkäksi ajaksi vailla inventaaria, tiivistää Kierrätysoperaattori Risain Oy:n yrittäjä Sirpa Rivinoja.

Yrityksille ja kunnille suunnattu palvelu ratkaisee ongelmia tällaisissa kohteissa:

  1. Purkupäätöstä odottavat kiinteistöt
  2. Kiinteistöt, joista luovutaan:
    – Muutto
    – Kiinteistön myynti
  1. Sisätilojen ilmeen muutos (ravintolat, hotellit, toimistot)
  2. Sisätilojen käyttötarkoituksen muutos (toimistot, liiketilat)

Jätelavojen tilaaminen on ollut rutiini, koska muita vaihtoehtoja ei ole tunnettu.

Uudelleenkäyttöön

Aikataulutus ja yhteistyö

Kun kiinteistöjä omistavat yritykset ja kunnat tulevat mukaan varhaisen aikataulun periaatteeseen, on paljon voitettu. Uudelleenkäyttö kannattaa ottaa pöydälle niin pian kuin päätös kiinteistötoimenpiteistä on tehty.

Toinen hyvä päätös on luoda laaja sopimusverkosto eri toimijoitten kanssa. Kun projektiin liittyvät toimittajat tuntevat ison kokonaisuuden osatekijät, onnistuu yhteen sovittaminen ja sopiminen tasokkaasti. Parhaimmillaan saadaan aikaan aikataulusäästöä.

”Tyypillisesti tällaisia sopimusosapuolia ja yhteistyötahoja ovat isännöitsijät, kiinteistönhuolto, vartiointipalvelu, toisinaan myös kiinteistön vuokralaiset”, kertoo Sirpa Rivinoja.

 

Tilamuutokset kuluerästä kilpailutekijäksi

Kierrätysoperaattori toteuttaa myyntitoimenpiteet käyttökelpoisten tavaroitten osalta. Myynti-ilmoitukset julkaistaan Kiertoa Oy:n verkkohuutokaupoissa Huutomylly.fi ja Kiertonet.fi. Ilmoituksissa ei ole tavoitehintaa. Markkinat määräävät hinnat.

Myymme kalusteita, valaisimia, kevyitä tilajakoelementtejä, puolikiinteitä rakennuksen sisäisiä rakennusosia, keittiökalusteita ja -koneita, kuormalavahyllyjä, portaikkoja, tasonostimia.

”Seuraamme kelpoisuuteen ja CE-merkintään liittyvän lainsäädännön kehittymistä ja sovellamme tietoa käytäntöön. Tässä haluamme olla alan parhaita. Saamme hyvää palautetta ilmoituksistammekin. Ne sisältävät todellisuutta vastaavaa tietoa. Vastaamme myös tuotteita koskeviin kysymyksiin monikanavaisesti”, kertoo Rivinoja.

”Käyttökelpoisten materiaalien kysyntä kasvaa myös kaiken aikaa. Tällaisia materiaaleja ovat esimerkiksi tekstiilit, posliini, komposiittimateriaalit ja lasi”, Rivinoja kertoo.

Käytetyn tavaran myyntituotto jaetaan tilaajan ja toimittajan kesken sopimuksella, joka laaditaan arviokäynnin jälkeen. Näin siis logistiikka- ja jätesäästöjen lisäksi lopputuloksena on osuus myyntituotosta. – Tuloksien esittely on palkitsevaa, ja tulokset yllättävät positiivisesti.

 

Vastuullisuusraportti osoittaa konkreettiset hyödyt

Kierrätysoperaattori-palvelun kaikista mielenkiintoisin osa on vastuullisuusraportti. Raportti sisältää kohteen perustietojen lisäksi hiilipäästösäästö-luvun ja arvion saavutetuista säästöistä.

Raportin sisältöä on hyvä käyttää yrityksen tai kunnan vastuullisuusviestinnän osana, tai osana vastuullisuusraporttia.

Lue lisää ja ota yhteyttä: https://www.kierratysoperaattori.fi/palvelut/

Kierrätysoperaattori Risain Oy

Facebooktwitterlinkedin