Lounavoima haluaa lisätä jätteenpolttoa ja polttaa myös terveydenhuollon erityisjätteitä – Ekovoimalaitoksen ympäristölupaan haussa muutos

Lounavoima haluaa lisätä jätteenpolttokapasiteettiaan.
Facebooktwitterlinkedin

Vuonna 2021 Salossa käynnistyneen ekovoimalaitoksen polttomääriä halutaan lisätä. Lounavoima on jättänyt Etelä-Suomen aluehallintovirastoon ympäristöluvan muutoshakemuksen.

Lounavoima haluaa nostaa ekovoimalaitoksen ympäristöluvan jätteenpolton maksimimäärää nykyisestä 120 000 tonnista 135 000 tonniin.

Lisäksi yhtiö hakee mahdollisuutta käsitellä ekovoimalaitoksessa myös terveydenhuollon erityisjätteitä, kyllästettyä puuta ja maatalouden likaantuneita kuivikkeita.

Yhtiö sai viime vuonna polttokapasiteetin nostoon väliaikaisen luvan. Lounavoiman ja Salon Kaukolämmön toimitusjohtaja Petri Onikki kertoo, että ympäristölupaa valvova viranomainen on ohjeistanut hakemaan maksimimäärän pysyvää nostoa.

”Olemme laitoksen kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana joutuneet jarruttelemaan tuotantoa, kun maksimimäärä on tullut vastaan. Erilliskeräyksen tehostuminen on vaikuttanut jätteen lämpöarvoon. Se on ollut ennakoitua pienempi, mikä tarkoittaa sitä, että lämmöntarpeen kattamiseksi maksimimäärää pitää korottaa”, Onikki perustelee.

Kuva: Adobe Stock.

Facebooktwitterlinkedin