STR Tecoil Oy: Perusöljymme on kiertänyt maailmaa

Kuva: STR Tecoil Oy:n koko toiminta on ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001 -sertifioitu. Sertifikaatit on myöntänyt Inspecta Sertifiointi Oy.
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

STR Tecoil Oy on suomalainen, Haminassa toimiva korkean ympäristöteknologian yritys, joka pystyy regeneroimaan käytetyn voiteluöljyn takaisin perusöljyksi lukemattomia kertoja. Sujuva keräyspalvelu on siinä avainasemassa. Asiakkaiden käytetyt voiteluöljyt kerätään ja samalla varmistetaan, että jokainen pisara päätyy regeneroitavaksi. Tuloksena on ekologisesti kestävä ja taloudellisesti kannattava huippuluokan lopputuote.

”Visiomme on muuttaa voiteluöljy loputtomasti regeneroitavaksi laatutuotteeksi. Meillä on Haminassa, Skandinavian ainoa voiteluöljyn regeneroitiin erikoistunut laitos ja siellä tuotetaan Euroopan korkealaatuisinta, API Group II+ perusöljyä. Vuositasolla käsittelemme noin 63 000 tonnia käytettyä voiteluöljyä. 60 % meidän raaka-aineesta tuodaan maahan.”

”Toimintaa on nyt takana reilu kymmenisen vuotta ja teemme liiketoiminnallisesti kovaa kasvua. Olemme kehittyneet vuosien aikana merkittävästi, eikä pelkästään tekniikan puolesta. Nykyinen tuotantomallimme tuottaa vähän päästöjä, käyttää vähän energiaa ja toimii pienillä kuluilla, mutta tuottaa tehokkaasti korkealuokkaisia tuotteita. Meidän missiomme on saada rajalliset resurssit kestämään rajattomasti”, kertoo Kari Suomela STR Tecoil Oy:stä.

Ilmastonmuutoksen torjunta ja teknologian nopea kehittyminen tiukentavat tuotteillemme asetettuja laatuvaatimuksia. Valmistamme API Gruop II+ perusöljyä ekologisesti kestävällä ja taloudellisesti kannattavalla tavalla.
Ilmastonmuutoksen torjunta ja teknologian nopea kehittyminen tiukentavat tuotteillemme asetettuja laatuvaatimuksia. Valmistamme API Gruop II+ perusöljyä ekologisesti kestävällä ja taloudellisesti kannattavalla tavalla.

Ympäristöystävällinen arvomaailma

Perusöljyjä käytetyistä voiteluaineista tuottavan Tecoilin visio on olla Suomen ensimmäinen hiilineutraali jalostamo. Tämän tavoitteen eteen tehdään päämäärätietoisesti töitä liiketoiminnan eri osa-alueilla.

”Puhtaan ympäristön arvostaminen on Tecoilin perusta. Omalta osaltamme vähennämme CO2 päästöjä, emmekä tarvitse raakaöljyä tuotannossamme lainkaan. Olemme myös sitoutuneita käyttämään parasta mahdollista teknologiaa (BAT). Laitoksemme käyttää itse tuottamaamme vihreää vetyä ja on jo käytännössä hiilineutraali. Tavoitteemme onkin saavuttaa täydellinen hiilineutraalius vuoteen 2025 mennessä”, korostaa Suomela.

”Pyrimme ennakoimaan ympäristönormien ja arvojen muutokset sekä vaikuttamaan niiden muodostumiseen kehittämällä menetelmiämme ja teknologiaamme jatkuvasti ympäristöystävällisemmäksi.”

Keräyspalvelu tekee voiteluöljyn kierrättämisestä helppoa

Pienissä koneyrityksissä ja useimmilla maatiloilla jäteöljyjä syntyy vuosittain vajaasta sadasta litrasta kahteen sataan litraan.

Hyvin useasti nämä jäteöljyt toimitetaan yksityishenkilöille tarkoitettuihin alueellisten jätehuoltolaitosten keräyspisteisiin. Tavallisesti näissä kerralla tuotavan öljyn määrä on kuitenkin rajoitettu 50 litraan.

”Meillä on kalustoa, joka pystyy imemään jopa 200 litraisesta tynnyristä. Sitä pienempiä määriä emme suosittele, koska pumput on suunniteltu teholtaan siten, että talvella pystytään imemään öljyä, kun se on hieman jäykempää. Eli kesäaikaan kooltaan pienemmät tynnyrit eivät kestäisi imutehoa. Suosittelemmekin minimissään 200 litran tynnyreitä, varsinkin puhdistettuja IBC – kontteja, joita myös tarjoamme yhteistyökumppanimme kautta aina 5000 litran säiliöön saakka.”

STR Tecoil tarjoaa asiakkailleen jäteöljyn varastointiin pinnanvalvontalaitteella varustettua 1000 litran IBC-konttia. Etäyhteyden omaava laite lähettää yritykselle tiedon kolmessa vaiheessa: ensin 600 litran täyttyessä, seuraavaksi 800 litran täyttyessä, joka on maksuttoman noudon raja ja lopuksi 900 litran täyttyessä, jolloin säiliö on lähes täysi ja noudon on oltava jo ajolistalla.

IBC-kontti kelpaa erinomaisesti myös väliaikaiseen varastointiin.

”Pienin, maksuton noutoerä on 800 litraa eli neljä tynnyriä. Nouto on mahdollista ympäri Suomen. Noin 80 %:lla meidän pienasiakkaistamme tulee jäteöljyä joko IBC-kontillinen tai muutama tynnyri. Olisi järkevää, että naapurit voisivat kerätä öljyt yhteen paikkaan odottamaan noutoa, esimerkiksi kuivurille, josta ne sitten noudettaisiin.”

”Tulemme jatkossakin pitämään noutoerän rajan alhaalla, jotta voimme tarjota palvelua mahdollisimman joustavasti kaikille meidän asiakkaillemme, suurista pieniin. Kun noutoerä on pieni, samalla riski ympäristövahvingosta pienenee, kun varastoitavana ei ole kovin suuri määrä kerrallaan.”

”Annamme mielellämme lisätietoja keräilystä ja öljyjen väliaikaisesta varastoinnista, joten kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä”, sanoo Kari Suomela.

www.tecoil.fi

Tilaa nouto maksuttomasta palvelunumerostamme 0800 07800 tai sähköpostitse nouto@tecoil.fi

Tilaa ilmainen käytetyn öljyn nouto

Kerää käytettyä voiteluöljyä vähintään 800 litran erä ja tilaa ilmainen nouto maksuttomasta numerosta 0800 07800 tai sähköpostitse nouto@tecoil.fi. Soita meille, jos olet epävarma jostain öljynkeräykseen liittyvästä asiasta, ratkaistaan asiat yhdessä.

Käyttämäsi voiteluöljy on sinulle haitallista jätettä, mutta meille käyttökelpoinen raaka-aine. Teknologiallamme käytetty voitelyöljy muuttuu Haminan laitoksellamme takaisin perusöljyksi uudestaan ja uudestaan.

Lue meistä lisää ja kerro kaverillekin: tecoil.fi/fi

Kuvat: STR Tecoil Oy. Yrityksen koko toiminta on ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001 -sertifioitu. Sertifikaatit on myöntänyt Inspecta Sertifiointi Oy.

Facebooktwitterlinkedin