Tartu neljän viikon treenihaasteeseen: Kierrätyskoutsit ja tubetähdet valmentavat lajittelukuntoon

Treenihaaste
Facebooktwitterlinkedin

Nyt voit päästä neljässä viikossa roskien lajittelun mestariksi.

Suomen Kiertovoima ry KIVO, Kuntaliitto ja kuntien jätelaitokset käynnistävät neljän viikon mittaisen asukkaille suunnatun treeniohjelman jätteiden lajitteluaktiivisuuden parantamiseksi.

Kampanjassa asukkaiden apuna ovat jätelaitosten Kierrätyskoutsit, jotka antavat maksutonta neuvontaa treeniohjelman aikana ja sen jälkeen. Apua ja vinkkejä saa myös kampanjan kasvoina toimivilta tubettajilta Mikael Sundbergilta (Mikirotta) ja Max Blomfeltilta (Boheemi), jotka osallistuvat treeniohjelmaan ja luovat siihen liittyviä sisältöjä omiin kanaviinsa. Ohjelmaan osallistutaan täyttämällä osallistumislomake viikoittain.

Treeniohjelma kestää neljä viikkoa, minkä päätteeksi lajittelu on parhaimmillaan tullut osaksi arjen rutiineja. Treeniohjelma ja viikkohaasteet löytyvät osoitteesta biojate.info. Treeni on osa ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön Rakasta joka murua -kampanjaa.

Erityistä huomiota kaipaa biojätteiden, eli esimerkiksi ruoanlaittojätteiden lajittelu. Tällä hetkellä noin kolmannes tavallisen roskapussin sisällöstä on biojätettä.

Vinkit lajitteluun:

  • Katse kotipihalle tai ekopisteelle: Tutustu kodin lähellä oleviin lajitteluastioihin.
  • Katse omaan kotiin: Jäteastioiden koolla ja sijoittelulla voi säästää tilaa ja helpottaa erilaisten jätteiden lajittelua.
  • Vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen löytyy sivulta saasyoda.fi.
  • Keväällä kampanjoidaan myös pakkausjätteiden lajittelun lisäämiseksi. Lajittelukoulu-kampanjan järjestää Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy.

Kuva: Adobe Stock.

Facebooktwitterlinkedin