Traktoreille pidempi käyttöikä

Valtran työtiimiä
Facebooktwitterlinkedin

Elinkaaren pidentämisen bisnesmalleissa Sitra valitsi Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -listalle kuusi yritystä. Yksi niistä on traktorivalmistaja Valtra.

Vuonna 2012 Valtran Suolahden tehtaalla syntyi idea alkaa kunnostaa Valtran traktoreiden vanhoja vaihdelaatikoita uudelleen käytettäviksi.

Jos traktorin vaihteisto vaurioituu, omistaja voi tilata Valtralta käytetyistä osista uudelleenvalmistetun vaihteiston. Panttimaksu varmistaa, että alkuperäinen komponentti palautuu jälleen aikanaan takaisin uudelleenvalmistukseen.

Uudelleenvalmistus on nopea, kustannustehokas ja ympäristöystävällinen tapa huoltaa traktori.

Kolmekymppisille lisävuosia

Nykyisin Valtran Reman-liiketoiminta eli uudelleenvalmistuspalvelu kasvaa 30 prosentin vuositahdilla.

”Tarjoamme uudelleenvalmistettuja osia jopa 30-vuotiaisiin traktoreihin, joilla on tehty kymmeniä tuhansia tunteja töitä. Jos vaihteiston osat, kuten kotelo, eivät ole vaurioituneet, pystymme antamaan sille jopa toiset 30 vuotta elinaikaa. Olemme pidentäneet Reman-osilla satojen koneiden elinkaarta Euroopassa”, kertoo Valtran huoltopalvelujen markkinointipäällikkö Jari Luoma-aho, joka oli alun perin mukana keksimässä tätä bisnes­ideaa.

Vaihteistojen kiertotalousinnovaatio palvelee sekä traktorin omistajaa, Valtraa että ympäristöä.

”Asiakas säästää aikaa ja rahaa – ja myös ympäristöä! Vaihto-osat nimittäin säästävät arviomme mukaan noin 85 prosenttia energiaa ja materiaalia verrattuna uuden osan valmistamiseen”, Luoma-aho sanoo.

 

Kuva: Valtra. Teksti: Kaskas Media ja Elina Saarinen.

Facebooktwitterlinkedin