16.3.2017 Ensi viikolla yli 2 200 alakoululaista 11 koulusta Jyväskylässä syö lautasen tyhjäksi. Mustankorkea Oy järjestää Tähteitä nolla! -kisan, jonka tavoitteena…
Arla vähensi ruokahävikkiä tuotantoprosessin materiaalitehokkuutta parantamalla
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Ruokahävikkiä on onnistuttu elintarviketeollisuudessa vähentämään erityisen paljon tuotantoprosesseja tehostamalla. Samalla yritykset ovat saavuttaneet miljoonien eurojen kustannussäästöjä. Tämä käy ilmi materiaalitehokkuuden sitoumuksen tuloksista.
Materiaalitehokkuuden sitoumukseen liittymisen myötä tuotantoprosessien materiaalitehokkuus laitettiin myös Arlalla erityisen tarkkaan syyniin.
– Sitoumukseen liittymisen myötä oma ymmärryksemme materiaalitehokkuuden merkityksestä osana vastuullisuustyötä on kasvanut. Materiaalitehokkuudella ja hävikin minimoinnilla on suora yhteys ilmastopäästöihin ja toisaalta se tuo myös taloudellisia säästöjä, Arlan laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusasiantuntija Tuire Seppänen kertoo.
Kuva: Kun Arlan tuotantoprosessi laitettiin suurennuslasin alle, materiaalitehokkuus osoittautui tärkeäksi vastuullisuuden mittariksi.