Fazerin hävikki jalostuu olueksi – ylijäämäruisleipä panimon raaka-aineeksi

Kuva: Fazer. Myyntiin kelpaamattomat ruisleivät muuntuvat jatkossa oluen raaka-aineeksi.
Facebooktwitterlinkedin

Fazer on käynnistänyt Teerenpeli Panimon & Tislaamon kanssa yhteistyön, jonka myötä yhtiön leipomoiden ylijäämäruisleipä hyödynnetään oluen raaka-aineena.

Uusi Brewed with Fazer Rescued Bread -konsepti on yksi Fazerin aloitteista ruokahävikin vähentämiseksi.

Alipainoiset tai muuten myyntiin kelpaamattomat ruisleivät kierrätetään panimoille myytäväksi oluentuotannon ainesosaksi. Yhtiö on kehittänyt raaka-aineen yhdessä Teerenpeli Panimon & Tislaamon kanssa.

Teerenpeli on myös ensimmäinen kumppani, joka käyttää Fazerin raaka-ainetta oluessaan maltaan osittaisena korvaajana.

Paikallista kiertotaloutta Päijät-Hämeessä

Teerenpelin panimo toimii Lahdessa, kuten myös Fazerin leipomo, josta hävikkiraaka-aine tulee.

Panimon ensimmäinen uutta raaka-ainetta sisältävä tuote on Teerenpeli Vaalea Ruis -olut, joka tuli vähittäiskauppamyyntiin maaliskuussa.

Myöhemmin keväällä olut tulee saataville myös Fazer Café -kahviloihin Helsingin Kluuvikatu 3:ssa ja Stockmann-tavaratalon 8. kerroksessa sekä Fazer Experience -vierailukeskuksessa.

Fazerin tavoitteena on karsia ruokahävikkiään 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Vuoden 2024 loppuun mennessä yhtiö oli päässyt 13 prosentin vähennykseen vuoden 2020 lähtötasosta.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Fazer. Myyntiin kelpaamattomat ruisleivät muuntuvat jatkossa oluen raaka-aineeksi.

Facebooktwitterlinkedin
Uusiouutiset
Yksityisyyden yleiskatsaus

Käytämme evästeitä (cookie) palvelun käytön tilastointiin ja kieliasetuksen valinnan säilyttämiseen.