Hävikki puoliksi yhteistyöllä

Hävikkifoorumi
Facebooktwitterlinkedin

Ruokahävikin määrän puolittamiseksi vuoteen 2030 mennessä on lyöty viisaat päät yhteen.

Kuluttajaliitto toteuttaa kolmevuotista valtakunnallista koti­talouksien ruokahävikkihanketta, Hävikkifoorumia, yhdessä Kuluttaja-lehden, Luonnonvarakeskuksen, Motivan, Marttaliiton, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n, Päivittäistavarakauppa ry:n sekä Valintamuotoilijoiden kanssa.

Mukana on myös kymmeniä muita kotitalouksien hävikin vähentämisestä kiinnostuneita ruoka-alan toimijoita, yrityksiä, järjestöjä, tutkimushankkeita sekä paikallisia ruohonjuuritason toimijoita. Mukaan saa liittyä koko hankkeen ajan.

Hävikkifoorumi selvittää muun muassa sitä, mitkä tekijät kodin ja ruokakaupan ympäristöissä vähentävät ja mitkä lisäävät ruokahävikin syntymistä. Luonnonvarakeskuksen ja Valintamuotoilijoiden toteuttaman selvityksen tulokset julkaistaan ensi viikon Hävikkiviikolla.

Tänä syksynä käynnistyvissä työpajoissa innovoidaan selvityksen pohjalta uusia keinoja ohjata ja tukea kuluttajia kohti hävikin vähentämistä.

Myös Motivan Saa syödä -sivustoa uudistetaan, jotta tieto ruoka­hävikin vähentämiseksi olisi entistä paremmin ja kiinnostavammin kuluttajien saatavilla.

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus puolestaan toteuttaa lapsille ja nuorille hävikkiaiheisen mobiilipelin.

Ruokahävikkiä vähentää myös valtakunnallinen Hävikkiviikko, joka toteutetaan tänä ja ensi vuonna osana Hävikkifoorumia ensi viikolla, 13.-19.9.2021, Kuluttaja-lehden koordinoimana.

Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Kuva: Maarit Lahikainen.

Facebooktwitterlinkedin