Kasvusuunnitelmissa yritysten rahoitustarve on keskimäärin yli miljoona euroa – 15 kasvuyritystä mukaan Kiertotalouden Kasvupolulle

Kasvu Openin Kiertotalouden Kasvupolku
Facebooktwitterlinkedin

Kiertotalouden Kasvupolulle on valittu 15 yritystä, joiden kasvunälkä on kova. Kiertotalousalan yrityksissä on selkeästi kasvupotentiaalia ja kehitysintoa. 80 prosenttia mukaan valituista yrityksistä tavoittelee lähivuosina voimakasta kasvua.

Kasvu Openin maksuttomaan Kiertotalouden Kasvupolku® -ohjelmaan on valittu yritykset, joissa tuomaristo näkee eniten kasvupotentiaalia.

Valituksi tulivat (aakkosjärjestyksessä)

Ekolämmöx, Nummela

Yritys suunnittelee, tarjoaa ja asentaa lämmitysratkaisuja Uudellamaalla.

Finaje RRE, Asikkala

Puualan toimija on perustettu Vesivehmaalla 2021.

Globe Hope, Nummela

Vastuullisen muodin pioneeriyritys. Lue lisää Uusiouutisten jutusta ”Tekstiilialan konkari”.

Hiil, Kontiolahti

Pohjoiskarjalainen yritys kehittää liiketoimintaa jäte- ja hukkapuun kierrätyksestä ja hiillyttämisestä.

Keko Geopolymeerit, Oulu

Tutkii, kehittää ja valmistaa geopolymeerituotteita. Lue lisää Uusiouutisten jutusta ”Vastuullinen kivi”.

Maker3D, Helsinki

Yritys suunnittelee ja valmistaa 3D-tulostettuja tuotteita.

PajuCNielu, Vesilahti

Hiilen sidontaan pajun lyhytkiertoviljelyn avulla erikoistunut yritys on perustettu vuonna 2020.

PrPulping, Tampere

Yritys optimoi kierrätyskuitujen käsittelyyn tarvittavat laitteistot.

RD Physics, Espoo

Yritys tuo äänentoistoon vastuullisuutta ja kiertotaloutta. Kaiuttimet ovat 3D-tulostettavia.

RecyclingEnergy Int., Kajaani

Yritys innovoi painovoimaan perustuvia energiaratkaisuja.

RiverRecycle, Helsinki

Vähentää merten muoviroskaongelmaa puhdistamalla pahiten saastuttavia jokia. Lue lisää Uusiouutisten jutuista ”Muoviroskasta ratkaisu” ja ”Sarjayrittäjä siivoaa jokia”.

Sycore / Texmari, Espoo

Texmari-verkkokaupassa voi myydä ja ostaa tekstiiliteollisuuden ylijäämää ja hukkapaloja uudelleenkäyttöön. Lue lisää Uusiouutisten jutusta ”Hukkapalat hyötykäyttöön”.

Tina Shukla Design, Lahti

Tila- ja pientuotesuunnittelua vastuullisille yrityksille.

Tuus kaivuu, Tuusula

Maanrakennustöihin erikoistunut yritys Tuusulasta.

Weeefiner, Jyväskylä

Jyväskylän yliopiston kemian laitokselta ponnistava spinn-off-yritys hyödyntää 3D- ja 4D-tulostusta arvoaineiden talteenotossa jätevesistä. Lue lisää Uusiouutisten jutuista ”Weeefiner ottaa talteen kalankasvattamon liuenneet ravinteet” ja ”Kultasieppari löytyi tuurilla

Lähdössä kansainvälisille markkinoille

Ohjelman tuomaristo teki valinnat yritysten hakemusten perusteella. Kriteereinä olivat markkinapotentiaali, kasvukyky, tiimi ja näytöt.

Tuomaristoon kuuluvat Jussi Rieppo Nordealta, Toni Mattila Business Finlandista ja Inka Orko VTT:ltä. Tuomaristo ilahtui siitä, että markkinoille on tulossa palveluita ja tuotteita, jotka edistävät vihreää siirtymää teollisuuden sivuvirtoja hyödyntämällä. Mukaan valittiin yrityksiä, joilla on selkeä kasvustrategia tai tuote, joka on valmis skaalautumaan kansainvälisille markkinoille.

”Kasvupolun hakijoiden joukossa oli mielenkiintoisia yrityksiä ja ideoita. Valitut yritykset tulevat varmasti saamaan sparrauksesta paljon apua kasvusuunnitelmien edistämiseen”, sanoo tuomariston jäsen Inka Orko VTT:ltä.

Kiertotalouden Kasvupolku, Kasvu Open

Sparrausohjelma synnyttää uusia ideoita

Kasvu Openin Kasvupolku®-sparrausohjelmissa sparrataan yritysten liiketoimintaa ja ratkaistaan kehityshaasteita. Ohjelmien tavoitteena on synnyttää uusia ideoita ja kontakteja kehittymisen moottoriksi.

Kiertotalouden erikoislehti Uusiouutiset toimii polun kumppanina ja on mukana mahdollistamassa kasvuyrityksille maksuttoman sparrauksen.

Ohjelmiin valittujen pk-yritysten sparraustarpeissa korostuvat rahoitus, myynti ja markkinointi.

Kasvupolulle valittujen yritysten kasvusuunnitelmissa rahoitustarve on keskimäärin 1,089 miljoonaa euroa. Myös työntekijöiden määrään tavoitellaan selvää nousua: Kasvuyritysten suunnitelmissa on, että tiimin koko jopa nelinkertaistuisi vuoteen 2026 mennessä.

Vuoden 2021 kasvuyritykseksi valittu Unikie pitää Kasvupolkua mille tahansa yritykselle erinomaisena työkaluna keksiä itsensä uudelleen:

”Kun perustelee oman yrityksensä toimintatavat ensin itselleen, vasta sitten ne voi esittää uskottavasti myös ääneen muille, kommentoi Unikien kehitysjohtaja Jouni Salo.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Kasvu Open/ Matias Ulfves

Facebooktwitterlinkedin