WCEF Brysselissä ja etäyhteyksin – Kahdeksas maailman kiertotalousfoorumi kokoaa tuhansia

Kuva: Sitra. WCEF 2024 pidetään Brysselissä ja etäyhteyksin.
Facebooktwitterlinkedin

Maailman kiertotalousfoorumi World Circular Economy Forum WCEF pidetään jo kahdeksatta kertaa.

Tällä kertaa tapahtumapaikkana on europolitiikan keskus Bryssel Belgiassa, jonne pääsevät vain kutsuvieraat. Etäyhteyksin tapahtumaa voivat seurata kaikki halukkaat. Tapahtumaan odotetaan peräti kymmentä tuhatta osanottajaa.

Tapahtuma käynnistyy 15. huhtikuuta ja jatkuu 18. huhtikuuta saakka. Oheisohjelmaa järjestetään vielä sen jälkeenkin.

Ylikulutukselle suitset

WCEF keskittyy tänä vuonna erityisesti luonnonvarojen ylikulutuksen vähentämiseen. Tuoreen Global Resources Outlook 2024 -raportin mukaan korkean elintason maat kuten Suomi kuluttavat peräti kuusi kertaa enemmän luonnonvaroja kuin matalan elintason maat.

Suomen ylikulutuspäivä (Overshoot Day) osuu maailman kiertotalousfoorumia edeltävälle perjantaille. 12. huhtikuuta Suomi on laskennallisesti käyttänyt loppuun oman vuotuisen osuutensa maailman uusiutuvista luonnonvaroista.

Siirtymällä kiertotalouteen ja kestävään tuotantoon kulutusta olisi kuitenkin mahdollista vähentää jopa 30 prosenttia. Samalla talous kasvaisi, ympäristö elpyisi ja päästöt vähenisivät.

”Siirtymä kiertotalouteen ei ole tarpeeksi nopea. Meidän on otettava käyttöön politiikkatoimia, jotka aidosti pidentävät tuotteiden elinkaarta, ja otettava käyttöön liiketoimintamalleja, jotka säilyttävät kriittiset raaka-aineet kierroissa. Tämä on elintärkeää paitsi resurssitehokkuuden, myös talouden ja yhteiskuntarauhan kannalta”, sanoo Sitran presidentti Atte Jääskeläinen.

Euroopan unionin puheenjohtajamaa vetää

Belgia on parhaillaan EU:n puheenjohtajamaa. Belgia kutsuu osanottajia tutustumaan kiertotalouden ratkaisuihin kolmantena tapahtumapäivänä, 17. huhtikuuta. Tuolloin pidetään eurooppalaiset sidosryhmät yhteen tuova European Circular Economy Stakeholder Conference.

WCEF vauhdittaa kiertotaloussiirtymää ympäri maailmaa. Sitran organisoimassa tapahtumassa on luvassa neljä pääseminaaria, 16 rinnakkaissessiota, 11 työpajaa ja 55 teemoja syventävää osuutta. Lisäksi WCEF:ään liittyen järjestetään yli 20 oheistapahtumaa eri maissa. Tarkempi ohjelma löytyy Sitran sivuilta.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Sitra. WCEF 2024 pidetään Brysselissä ja etäyhteyksin.

Facebooktwitterlinkedin